FOTO: ABA League (Nenad Stefanović)
FOTO: ABA League (Nenad Stefanović)

Stefanović podneo ostavku posle crnog niza, FMP nalazi zamenu u KLS-u

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 17:33

Promene u Železniku nakon pet uzastopnih poraza i mesta tik iznad zone ispadanja

Ostvarivao je Nenad Stefanović tokom prve dve sezone na klupi FMP-a dobre rezultate. Dva plasmana u plej-of ABA lige i isto toliko u finale domaćeg prvenstva bilo je i više nego zadovoljavajuće za Pantere. Nakon što je perspektivni trener imao sjajno leto i predvodio reprezentaciju Srbije do 18 godina do evropskog zlata, činilo se da bi osokoljen tim uspehom mogao da napravi veliki pomak i u klupskoj trenerskoj karijeri.

Nije nova takmičarska godina krenula ni izbliza dobro kao prethoda, pa je 38-godišnji stručnjak nakon učinka 3-8 u Jadranskoj ligi i 12. pozicije na tabeli podneo ostavku. Prvi kandidat za Stefanovićevog naslednika je Stevan Mijović, aktuelni trener kragujevačkog Radničkog, petoplasiranog tima KLS lige.

Izabrane vesti

Stefanović je u FMP stigao leta 2021. godine, a prethodno je radio kao prvi trener Zemuna i pomoćni OKK Beograda. U prvoj sezoni Užičanin je vodio klub do šestog mesta u regularnom delu sezone i igranja u četvrtfinalu plej-ofa. U prethodnoj je klub ponovio odličan skor 14-12 u regionalnom takmičenju, što je bilo dovoljno za petu poziciju pred plej-of. Na putu ka polufinalu FMP je zaustavila Cedevita Olimpija.

FMP se zahvalio Stefanoviću na velikoj posvećenosti i profesionalizmu, kao i dobrim rezultatima ostvarenim u vreme njegovog mandata. U Železniku posebno ističu zadovoljstvo činjenicom da je još jedan mlad trener stekao punu afirmaciju.

Uskoro će vicešampion Srbije saopštiti ime novog trenera, a pomenuti Stevan Mijović figurira kao prva opciia. Radi se o treneru koji ima svega 30 godina, a tokom igračke karijere nastupao je za Boox Computers, Kolonac i Radnički iz Kragujevca. Pre nego što je leta 2022. postao trener tima iz Šumadije i uveo ga iz druge lige u KLS, vodio je juniore Dinamika.



tagovi

Nenad StefanovićFMP ŽeleznikFMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara