Nenad Stefanović (Foto: fiba.basketball)
Nenad Stefanović (Foto: fiba.basketball)

Stefanović: Sad kad smo prošli grupu, prošetaćemo se na Evropskom prvenstvu - nema slavlja, imamo još dve utakmice

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 22:58

"Na Evropskom se prvo igra po 4-5 utakmica u grupnoj fazi, dok smo mi odmah bili pred eliminacijom. U Ligi šampiona nema potcenjivanja, spremamo se za Opavu", rekao je trener FMP-a posle velike pobede nad Breoganom

Preskočio je FMP najtežu prepreku i otvorio vrata ka grupnoj fazi Lige šampiona. Savladao tim koji je minule sezone žario i palio ACB ligom zahvaljujući sjajnoj igroj na obe strane parketa u poslednjih 15 minuta. Puleni Nenada Stefanovića su eliminisali Breogan u četvrtfinalnu kvalifikacija (76:64) i zakazali duel sa Opavom u polufinalu. Mladi stručnjak napominje da nema prostora za slavlje.

Izabrane vesti

"Veoma je teško da igraš kad protivnik ima 10 skokova u napadu, u utakmici na jedan posed - kao u prvom poluvremenu. Tako da je rezultat bio i dobar. Nismo imali skok, trčanje, rane poene. Drugo poluvreme smo loše otvorili, ali uhvatili kontinuitet i iz odbrane dobili meč. Čestitam momcima, imamo još dve utakmice, tako da nema nikakvog slavlja", rekao je trener Pantera.

Tim iz Železnika je posle slabog početka treće deonice bio i u dvocifrenom zaostatku, ali je usledila kiša trojki domaćih igrača koji serijom 21:3 zatvaraju kvartal i slamaju otpor protivnika.

"Bili smo malo stegnuti. Čitav tim je promenjen. Živnuli smo, imali smo plan igre, malo smo u odbrani bili agresivniji, visoki igrači su bili čvršćii kad smo pravili razliku. Ubacili smo otvorene šuteve i gradili. Nije bilo prevelike mudrosti. U petak nas čeka teška utakmica, protiv iskusnijeg protivnika koji dugo igra zajedno".

Sledi duel sa Opavom. Iskusnim timom koji dugi niz godina u Češkoj gleda u leđa samo neprikosnovenon Nimbruku.

"Opava je specifičan tim i čeka nas drugačija utakmica. To je tim koji je godinama drugi u Češkoj. Nema potcenjivanja, pogotovu u Ligi šampiona. Spremamo se za petak. Opet će detalji: čvrstina, pritisak, skok - presuditi. Očekujem da budemo za nijansu opušteniji"

Nije bilo jednostavno pripremiti duel, s ozbirom da je timu pretila eliminacija već na startu sezone.

"Veoma nezgodno. Sad kad smo prošli grupu na Evropskom prvenstvu, prošetaćemo se... A pritom selekcije imaju po četiri-pet utakmica u grupi, pa kad uđu na eliminaciju kažu nezgodno. Mi smo odmah bili pred eliminacijom. Potrudili se da odigramo jake pripremne utakmice, opustimo igrače. Igrali smo protiv Evrokup timova tokom leta i to nam je dalo snagu da se vratimo. Izgurali smo".

Panteri su minule sezone bili najprijatnije iznenađenje ABA lige, a ove su izgleda spremni da podignu lestcicu.

"Da li ćemo biti iznenađenje? Verovatno nećemo, jer svi imaju neka očekivanja od nas. Očekujem da možemo da ponovimo dobar rezultat".

Zadovoljan je radom tima i brojnih novajlija.

"Rano je da pričamo. Ekipa je drugačija, sklopili smo je najbolje što smo mogli s ozbirom na sve okolnosti. Što se tiče rada, odnosa i ponašanja, nemam primedbu. Za ostalo - duga je sezona".

Na tribinama dvorane Aleksandar Nikolić bilo je svega 500 gledalaca.

"Hvala svima koji su došli, Pionir je akustičan, pa ih u petak očekuje u duplo većem broju. Neka ih bude 1.000", zaključio je Nenad Stefanović.


tagovi

FIBA Liga šampionaFMPFMP ŽeleznikKK FMPBreoganNenad Stefanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara