Džejms Harden (Foto: AFP)
Džejms Harden (Foto: AFP)

Stigao Harden i napravio lom: Velika četvorka Klipersa na 0-4, maltretirao je i Bijombo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 00:50

Desetkovani Memfis slavio u Los Anđelesu

Oformili su Los Anđeles Klipersi ozbiljno jezgro sa željom da napadnu prsten. Polu Džordžu, Kavaju Lenardu i Raselu Vestbruku pridružili Džejmsa Hardena u velikom trejdu sa Filadelfijom. Ipak, izgleda da će Tajron Lu i njegov stručni štab morati dobro da zasuku rukave i ozbiljno razmisle kako da naprave funkcionalnan tim sa četvoricom asova, mahom u silaznoj putanji u karijerama, koji su navikli da se za sve pitaju i drže loptu u svojim rukama kada god su na parketu.

Jer, Klipersi su od kako je Harden počeo da igra, tačnije otkako je velika četvorka počela da deli teren, samo gubili. Ne znaju za trijumf. Doživeli su četvrti vezani poraz, a ovoga puta su bolji bili desetkovani Memfis Grizlisi - 101:105.

Izabrane vesti

Ekipa iz Tenesija u timu nije imala Dža Moranta (suspenzija), Stivena Adamsa (završio sezonu zbog povrede), Brendona Klarka (povreda Ahilove tetive), Derika Rouza (problemi sa kolenom), kao i Ksavijera Tilmana (povreda kolena). Do duela sa Klipersima imala je učinak 1-8. Ali Harden i drugovi su im poklonili drugu pobedu.

Da nisu Lorens Frenk i njegovi saradnici najbolje formirali ekipu, da su nakrcali previše važnih igrača u spoljnu liniju, ostavili reket da zvrči prazan, najbolje pokazuje činjenica da ih je maltretirao Bizmak Bijombo.

Iskusni centar, koji je zbog povrede Adamsa dobio poziv Memfisa nakon što je dugo bio bez angažmana (stidljivo se spominjalo da bi mogao i u Evropu), proveo je 35 minuta na parketu. Toliku minutažu nije video od 2020. Za to vreme je ubeležio 13 poena i 12 skokova, kao i dve blokade, imao najveći +/- parametar na meču (+20).

Najefikasniji je na kraju bio Dezmond Bejn koji ima svu slobodu sveta u ekipi Memfisa zbog silnih povreda, pa je opalio 24 puta i susret okončao sa 27 poena. Markus Smart je dodao 17, uz sedam asistencija, a dvocifreni su bili i Luk Kenard sa 13, kao i Džeren Džekson sa 12 poena. Španski reprezentativac Santi Aldama dodao je devet, uz tri skoka i dve asistencije.

Od velike četvorke tima iz Grada anđela izdvojio se Pol Džordž sa 26 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Kavaj Lenard je brojao do 14 za 37 minuta na parketu. Rasel Vestbruk je dodao 12 poena i devet skokova, a Harden: 11 poena, uz 1/7 za tri, četiri skoka i tri asistencije za skoro 29 minuta.

Valja reći da je i Norman Pauel postigao 20 poena, a on i velika četvroka zajedno su uzeli 70 šuteva iz igre, pogodili 30 (42,8 odsto).



tagovi

Los Anđeles KlipersDžejms HardenPol DžordžRasel VestbrukKavaj LenardMemfis GrizlisDezmond BejnBizmark Bijombo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara