Vladimir Štimac (©Star Sport)
Vladimir Štimac (©Star Sport)

Štimac blizu potpisa u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 18:45

Srpski centar uskoro na novoj adresi, nezvanično saznaje Mozzart Sport

Vladimir Štimac karijeru izvesno nastavlja u Turskoj. Prema nezvaničnim informacijama, osvajač evropskog, svetskog i olimpijskog srebra sa reprezentacijom Srbije blizu je potpisa za Bahčešehir, sa kojim se nedavno dogovorio i Stefan Janković.

Štimac je bez angažmana od pre mesec dana, kada je sporazumno raskinuo ugovor s kineskim timom Ćingdao Igls zbog promena pravila prema strancima, a posle kraćeg odmora u Srbiji karijeru bi mogao da nastavi na Bosforu.

Izabrane vesti

Ako bi potpisao za Bahčešehir, Štimac bi zadužio opremu šestog kluba iz Turske, a četvrtog iz Istanbula. Podsetimo, iskusni centar je u karijeri nastupao za Banvit, Bešiktaš, Anadolu Efes, Turk Telekom i Fenerbahče.

Bahčešehir je mlad klub iz Istanbula, pošto je osnovan pre samo četiri godine. Ove sezone Bahčešehir može da se pohvali respektabilnim sastavom u kojem se nalaze nekadašnji evroligaški šuter Erik Grin, koji je i prvi strelac ekipe u turskom prvenstvu. Uz njega se ističu polivalentni centar Tomas Robinson koji ima pozamašno NBA iskustvo, a igrao je i elitno klupsko takmičenje sa Himkijem u dva navrata, te povremeni reprezentativac Nemačke Ismet Akpinar. Odnedavno je član ekipe i doskorašnji krilni centar Partizana Stefan Janković. Bahčešehir je trenutno na 12. poziciji turskog prvenstva sa skorom 6-13.

Štimac je tokom karijere imao uspeha na turskoj košarkaškoj sceni. Sa Efesom je 2018. osvojio domaći Kup, bio je učesnik dve Ol star utakmice, a takođe je bio i najbolji skakač tamošnjeg šampionata 2017. i 2018. godine.



tagovi

BahčešehirVladimir Štimac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara