Vladimir Štimac (©Star Sport)
Vladimir Štimac (©Star Sport)

Štimac naštimovao ruku i zablistao na debiju u Kini - 40 poena i 17 skokova protiv Hadadija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 15:02

Iskusni centar po prvi put u dresu Ningbo Roketsa

Otpočeo je Vladimir Štimac drugi mandat u Kini. Prošle godine je branio boje Ćindao Iglsa, a od ove zime je član Ningbo Roketsa. U noći između subote i nedelje je upisao debi u novom klubu i oduševio. U porazu od Sičuana (106:111) postigao je 40 poena, uz 17 uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Bivši igrač Crvene zvezde je proveo gotovo čitav meč u igri. U petorci je bio 47 minuta i 57 sekundi. Rivala je imao u čuvenom iranskom košarkašu Hamedu Hadadiju (proveo ceo susret u igri) i potpuno ga nadigrao.

Izabrane vesti

Pogađao je iz svih pozicija i na kraju ubacio čak tri trojke iz pet pokušaja (60 odsto). Šutira je skupa 50 odsto iz igre (16/32) i pogodio pet od sedam izvedenih penala (71,4 odsto). Kontrolisao je dešavanja u reketu Ningboa i pokupio čak 15 lopti pod svojim košem. Kao šlag na torti došle su asistencije, pa je u čak sedam navrata spajao i sa igrače sa poenima, što ukazuje da je učestvovao u više od pola poena Roketsa.

Sjajan debi nažalost nije ulepšan trijumfom. Sičuan je slavio uz 22 poena Žua Songveja, dok je Hadadi bio na pragu tripl-dabla sa 14 poena, devet skokova i osam završnih dodavanja. Vrlo dobar u pobedničkoj ekipi i Šuo Han sa 18 poena, dok su na drugoj strani Štimca ispratili Delong Han sa 18 i Bjao Žang sa 22 poena.

Ningbo je posle 14 odigranih mečeva poslednji na tabeli kineske lige sa samo jednim trijumfom. Nema sumnje da će se to ubrzo zahvaljujući Štimcu promeniti.



tagovi

Vladimir ŠtimacKinaHamed Hadadi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara