Dragan Šakota i Vladimir Štimac (©Star Sport)
Dragan Šakota i Vladimir Štimac (©Star Sport)

Štimac Šakotin pik za jaču centarsku liniju

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 20:26

Nekadašnji reprezentativac Srbije mogao bi da se vrati u Evropu

Vladimir Štimac bi posle godinu i po dana mogao da se vrati u evropsku košarku. Nekadašnji centar reprezentacije Srbije i brojnih klubova nalazi se na listi želja Dragana Šakote u Ređo Emiliji.

Lokalni italijanski mediji stigli su do saznanja da prekaljeni stručnjak traži centra kako bi pojačao ekipu u nastavku sezone, a uz ime osvajača tri srebrne medalje sa velikih takmičenja pominjao se i nekadašnji igrač Virtusa iz Bolonje Džulijus Gembl.

Izabrane vesti

Kako se može čuti, Šakotin izbor je Štimac. Ređo Emilija se aktivirala, ali ništa nije završeno. Njih dvojica mogli bi da obnove saradnju iz Crvene zvezde, gde su zajedno radili pre nego što je pandemija virusa korona prekinula takmičarsku 2019/20. Tada je Šakota tražio od uprave da mu dovedu Štimca, koji je odmah postao jedan od lidera u svlačionici i na parketu. Kasnije je iskusni centar započeo avanturu u Kini, dok je njegov tadašnji šef struke uzeo predah od posla. U martu prošle godine preuzeo je Saragosu, a početkom decembra prihvatio je ponudu Ređo Emilije da je vodi kroz turbulentnu sezonu, u pokušaju da izbori opstanak.

Nedelja, 18.30: (1,45) Trento (15,0) Ređo Emilija (3,05)

Štimac formu održava u Kuvajtu gde nastupa za Kadsiju koju sa klupe predvodi srpski trener Branko Maksimović. Tamo je dosad pružao dominantne role, neretko uz dabl-dabl učinak. S obzirom na iskustvo i kvalitet, klub iz Palakanestra dobio bi veliko pojačanje u reketu. Poslednji evropski angažman Štimac je imao tokom kraćeg boravka u Bahčešehiru, od februara do juna 2021. godine.

Ređo Emilija je trenutno poslednja na tabeli italijanskog prvenstva sa skorom 3-11. Iz FIBA Lige šampiona ispala je već u grupnoj fazi. Klub je nedavno angažovao doskorašnjeg kombo beka Fuenlabrade Džeremija Senglina.


tagovi

Ređo EmilijaVladimir ŠtimacDragan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara