Štimac se na Tviteru oprostio od Zvezde: Voli vas vaš Štimara!

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.08.20. | 14:48

„Mnoge stvari su prolazne, samo je Zvezda večna“, napisao iskusni centar

Delovalo je u jednom trenutka da će Vladimir Štimac nastaviti treći mandat u Crvenoj zvezdi. Najavljivali su to i pojedini mediji iz Grčke, ali veliki ljubimac Delija stavio je tačku na boravak na Malom Kalemegdanu. Ili bolje reći zarez, jer je naglasio da će crveno-beli uvek biti sastavni deo njegovog života.

U poruci na zvaničnom Tviter profilu nekadašnji reprezentativac Srbije je stavio do znanja da napušta redove srpskog evroligaša.

Izabrane vesti

„Mnoge stvari su prolazne u životu, Zvezda je večna. Kao i mojoj porodici, košarkaškom klubu Crvena zvezda, želim sve najbolje, mnogo uspeha i trofeja. Voli vas vaš Štimara“, napisao je iskusni centar.

Istina, ovakav epilog nije preveliko iznenađenje. Novi trener Saša Obradović nije poveo na bazični deo priprema Vladimira Štimca. Opredelio se da poverenje ukaže pojačanju iz Albe Noku, zatim Ognjenu Kuzmiću i mladom Ritu, pridošlom iz Železnika. Uz mogućnost da crveno-beli pojačaju unutrašnju liniju još jednim proverenim centrom.

Treći mandat na Malom Kalemgdanu Vladimir Štimac je počeo tokom sezone 2019/2020. Imao je jak uticaj na ekipu, doprineo da Crvena zvezda postane konkuretna u Evroligi i ostvari nekoliko vrlo važnih pobeda. U najjačem evropskom takmičenju prosečno je beležio 11 poena.

Štimac ima 32 godine i u karijeri je nosio dres brojnih timova. Igrao je za Beovuk, Žalgiris, Crvenu zvezdu, Ventspils, Nimburk, Olin, Banvit, Unikahu, Bajern, Estudijantes, pa se vratio u Zvezdu, potom igrao za Bešiktaš, Anadolu Efes, Turk Telekom, Fenerbahče, a od prošle godine je i treći put stigao među crveno-bele.

Nigde nije bio tako voljen kao u Crvenoj zvezdi. Posebno među navijačima srpskog kluba.

Sa reprezentacijom Srbije Štimac je osvojio srebro na Olimpijskim igrama, Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu, a ima i dva zlata sa Univerzijade, kao i zlato sa Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina održanog 2007. godine.


tagovi

Vladimir ŠtimacSaša Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara