Dimitris Itudis (©Starsport)
Dimitris Itudis (©Starsport)

Stotka kaznene ekspedicije Dimitrisa Itudisa protiv Karšijake za 10. vezanu pobedu

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 21:46

Blistali Skoti Vilbekin i Džonatan Motli u novom trijumfu Fenerbahčea, Guduriću samo osam minuta

Košarkaši Fenerbahčea su u strašnoj formi. Ređa pobede kaznena ekspedicija Dimitrisa Itudisa, a večeras je pred istanbulskim sastavom oružje položila i Pinar Karšijaka. Fener je u Ulker Sports Areni slavio 100:88 i tako upisao 10. vezani trijumf u oba takmičenja.

Nijedna ekipa iz evropskog vrha ne može da se pohvali ovakvim nizom, mada je Fener u sezonu ušao porazom od Anadolu Efesa u Superkupu Turske. Od tada melje sve pred sobom.

Izabrane vesti

Interesantno je da je sastav iz Izmira dobio prvi kvartal sa 26.18, ali u naredne dve četvrtine je statirao pred Skotijem Vilbekinom, Džonatanom Motlijem i drugovima. Fener do poluvremena uspeva da poravna rezultat, a onda u trećem kvartalu postiže dvostruko više poena od Karšijake (34:17). Gosti su u poslednjem kvartalu uspeli samo da ublaže poraz.

Vilbekin je susret okončao sa 27 poena i šest asistencija (5/8 za tri), dok je Motli ubeležio monstruozan dabl-dabl sa 22 poena i 11 skokova. Bio bi još impresivniji da nije šutirao 6/12 sa linije penala (8/12 za dva). Ispratio ih je Melih Mahmutoglu sa 17 poena, dok je Najdžel Hejs dodao 12. Marko Gudurić je proveo nešto više od osam minuta u igri i za to vreme upisao četiri poena.

Na drugoj strani dabl-dabl Anhela Delgada (18 poena i 11 skokova), dok je iskusni Erik Mekolum brojao do 17. Mindaugas Kuzminaskas je dodao 15 poena, dok je dabl-dabl upisao i Kenan Sipahi (14 poena i 10 asistencija). Dvocifren je sa 12 poena bio i Vito Braun, ali je Pinar imao još samo dva strelca. Džejlona Brauna sa osam i Berkana Durmaza sa četiri poena. Rođeni Kragujevčanin Dušan Čantenkin nije ulazio u igru za poraženi sastav.


****** Od danas opet možete međusobno vezivati sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinovati sa ostatkom kompletne ponude

******




tagovi

KK FenerbahčeDimitris ItudisPinar KaršijakaSkoti VilbekinDžonatan MotliMelih MahmutogluMarko GudurićErik Mekolum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara