(© Starsport)
(© Starsport)

Stožice su eksplodirale, ali sultan Dušan Alimpijević posle Beograda osvojio i Ljubljanu

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.04.22. | 21:47

Turska ekipa odigrala još jedan fenomenalan meč, slavili posle velike drame rezultatom 85:83

Bursa se ne šali, Dušan Alimpijević nastavlja da niže spektakularne pobede u Evrokupu. Posle senzacionalnog trijumfa u Beogradu nad Partizanom, Bursa je odigrala još bolji meč. Turci su održali čas košarke Cedeviti Olimpiji i sasvim zasluženo su se plasirali u polufinale Evrokupa. U velikoj drami gosti iz Turske su slavili 85:83. O finišu meča će se dugo pričati, Cedevita je bila na korak do velikog preokreta, poslednja lopta je išla u ruke Džejkoba Pulena. Iskusni Amerikanac je pogodio trojku iz nemoguće pozicije, Stožice su eksplodirale, ali uzbuna je bila lažna. Vreme je bilo isteklo, koš nije važio. Posle Beograda i Ljubljane, Bursa u polufinale ide u Andoru. Neverovatna sezona Dušana Alimpijevića i Burse.

Najefikasniji u pobedi bio je Derik Nidam sa 20 poena (4/7 za tri), pet skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Džon Holand sa 16 poena. Na drugoj strani prednjačio je Jogi Farel sa 20 poena, a Pulen je stao na 15.

Izabrane vesti

Nije bilo kočnice u igri gostiju iz Turske. Baš kao što je počeo meč u Beogradu, tako je krenulo i u Ljubljani. Bez respekta i bez straha je krenula Bursa, a lideri su se ponovo isprofilisali. Pokazao je Džon Holand da može da igra na visokom nivou.

Posle revolveraškog obračuna u prvoj deonici u kojoj je Bursa imala dva poena prednosti, druga deonica u potpunosti protiče u znaku gostiju. Tim Dušana Alimpijevića je pronašla ritam u odbrani, a u napadu se Holand razgoropadio.

Pogodio je četiri trojke za ukupno 16 poena, a prednost je rasla iz minuta u minut, dok nije postala dvocifrena. Izgledala je Bursa u tim momentima kao tim koji komotno može da igra Evroligu posebno uzimajući u obrzir da je Cedevita ekipa koja je bila u najboljoj formi u čitavom takmičenju.

Posle 20 minuta košarke na semaforu je stajalo 36:50, a Holand je imao šou i na poluvremenu.

"Mi smo pitbulovi", rekao je Holand u kameru. Ispostavilo se da je 100 posto bio upravu.

Ipak, znalo se da Cedevita mora da reaguje, Nije moglo sve da prođe u znaku Burse. Ljubljančani prave seriju 6:0, a publiku raspaljuje Alen Omić. Igralo se u serijama u trećoj deonici. Bursa je vratila dvocifrenu razliku, ali samo na kratko. Edo Murić ponovo podiže atmosferu i smanjuje zaostatak na minus devet. Rasplamsala se borba maksimalno, a Cedevita je u potpunosti prišla. Zek Ogust je dominirao u reketu, a vrlo bitnu trojku pogodio je Edo Murić. U poslednju deonicu se ušlo sa svega tri poena prednosti za goste iz Turske.

Serija domaćina se produžila i na početak poslednjih 10 minuta. Prišla je Cedevita na samo minus jedan, ali Bursa se nije predavala. Bitam i Endrjuz vraćaju na plus šest. Potom Derik Nidam preuzima stvari u svoje ruke. Nekadašnji igrač Mornara se razgoropadio, pogodio je sve što je šutnuo i na manje od tri minuta pre kraja doneo je velikih osam poena prednosti.

Na kraju je Bursa mogla da prođe kao Partizan prošle nedelje. Serijom nestvarnih kikseva na oba kraja terena dopustili su domaćinu da dođe do velikog preokreta. Kao što smo gore napisali, Pulen je pogodio neverovatnu trojku, ali je Amerikanac odmah bio svestan da nije uspeo da šutne na vreme.

U dvorani je bila ludnica, svi su slavili, ali sudijama nije bilo potrebno puno vremena da donesu odluku. Jasno je bilo da je šut bio po isteku vremena. Na kraju muk u Ljubljani.

Bursa naredne nedelje ide u Andoru po još jednu čudesnu pobedu, ovoga puta u polufinalu.

ČETVRTFINALE EVROKUPA

(A) Virtus - Ulm 83:77

(B) Valensija - Levaloa 98:85

(C) Gran Kanarija - Andora 77:79

(D) Cedevita Olimpija - Bursa 83:85

POLUFINALE EVROKUPA

Virtus - Valensija

Andora - Bursa


tagovi

BursaCedevita OlimpijaDušan AlimpijevićJurica Golemac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara