Trenutak kada Marija izvode s terena (©AFP)
Trenutak kada Marija izvode s terena (©AFP)

Strah od težine Marijeve povrede: Hiperekstenzija u igri bez kontakta, čeka se magnetna rezonanca

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 13:29

Jedan od najboljih igrača Denvera mogao bi da bude van parketa mesecima...

Drugi uzastopni poraz neće toliko boleti Denver Nagetse koliko bi potencijalno mogla povreda Džamala Marija.

Jedan od najboljih igrača franšize iz Kolorada zadobio je potencijalno razarajuću povredu levog kolena posle igre bez kontakta na gostovanju Golden Stejtu, a da nesreća bude još veća – sve se dogodilo na samo 50 sekundi pre isteka vremena! Američki mediji su povredu opisali kao “brutalna“, a okolnosti u kojima se povreda dogodila ukazuje da bi kanadski reprezentativac mogao na dužu, višemesečnu pauzu. Možda čak i do početka naredne sezone...

Izabrane vesti

Sreda, 01.30: (1,65) Toronto (13,0) Atlanta (2,50)

Mari je koleno povredio pošto je krenuo na dvokorak, u nameri da položi loptu na obruč. U vazduhu se zadržao samo trenutak pre nego što je završio na parketu, previjajući se od bolova. Na parketu je bio nekoliko minuta pre nego što je uz pomoć dvojice članova stručnog štaba uspeo da ode do svlačionice. Lekarske ekipe iznele su bile kolica, što je on odbio, a teren je napustio praktično na jednoj nozi, bez namere da opterećuje levo koleno.

Detalji povrede su i dalje nepoznati, ali je trener Majkl Meloun odmah posle utakmice dao kratko objašenjenje o čemu se radi.

“Treneri koji su pogledali snimak kažu da je u pitanju hiperekstenzija... Ako je to, to je zaista užasan bol. Svi se molimo za Džamala da se oporavi što pre i da vesti sa magnetne rezonance budu dobre“, izjavio je Meloun.

Mari će već u ponedeljak da obavi pregled na magnetnoj rezonanci posle čega će biti jasnije koji je stepen povrede i koliki ga oporavak čeka.

“Svlačionica je bila jako potištena zbog njegove povrede. Da, izgubili smo utakmicu, ali svi su mislima bili uz Džamala“, priznao je Meloun.

Denver je dobio 17 od 20 utakmica pre nego što je doživeo dva uzastopna poraza, prvo od Bostona kod kuće, a onda i Golden Stejta na strani u dve večeri zaredom. Mari je ove sezone imao dosta problema sa povredama, ali je i pored toga beležio 21,3 poena na 47,7 odsto iz igre i 40,8 odsto za tri poena, te 4,8 asistencija. To su mu najbolje brojke karijere. Do utakmice s Golden Stejtom bio je na pauzi u mečevima protiv Detroita, dva puta San Antonija i Bostona, takođe zbog povrede.

Podsetimo, u prošlogodišnjem plej-ofu je potpuno eksplodirao i zajedno s Nikolom Jokićem vodio je Denver do konferencijskog finala. U doigravanju je na 19 utakmica imao prosek od 26,5 poena, 6,6 završnih dodavanja i 4,8 uhvaćenih lopti.



tagovi

Džamal MariDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara