Strahinja Gavrilović (ABA liga, Dragana Stjepanović)
Strahinja Gavrilović (ABA liga, Dragana Stjepanović)

Strahinja Gavrilović o performansu karijere i indeksu 66: Ponosan sam! Ne dešava se svaki dan

Vreme čitanja: 5min | pon. 20.12.21. | 10:49

Košarkaš Mladosti za Mozzart sport pričao o obaranju rekorda, ambicijama kluba, Partizanu, koledžu...

Čarobno nedeljno jutro za Strahinju Gavrilovića! Košarkaš Mladosti je u Sarajevu u neobičnom terminu odigrao partiju karijere - prikazao je performans za pamćenje obojen silnim rekordima. Najbolji indeks ikada u ABA 2 ligi - 66. Takav učinak nije viđen ni u najjačem regionalnom takmičenju... Najviše poena u drugom rangu - 45. Najviše pogodaka za dva na jednoj utakmici ABA 2 lige 18-15. Najviše poena iz igre 19-16.

Ne samo da je bio centralna ličnost tokom celog susreta, nego je pogodio i najvažnije poene koji su doneli pobedu ekipi Mladosti protiv Rogaške - 102:98.

Izabrane vesti

"Dobro sam otvorio utakmicu, nekim lakim poenima sam razigrao saigrače. Bez njih ne bih mogao da dodjem do ovakvog učinka", priča za Mozzart sport Strahinja Gavrilović. "Oni su me pronalazili, sve je nekako išlo normalnim tokom. Znam da se ne dešavaju često ovakve partije - ali u većini situacija je lopta završavala kod mene, što skokom što nekim daljim akcijama. Osećaj je fenomenalan, ali ovo je pre svega bitno za tim. U Sarajevu su nas mnogi otpisali, govorili su da nećemo izvući pozitivan skor posle ovog balona".

ABA 2 liga - Dragana StjepanovićABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Gavrilović se pobrinuo da ti ljudi ne budu u pravu. Već od prvog susreta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je nagovestio da bi mogao da bude ključni igrač Mladosti u ovoj akciji. Protiv Zlatibora je imao 28 poena, 12 skokova i četiri asistencije za indeks - 37. Nekome se činilo da ne može bolje od toga, a onda je juče protiv Rogaške značajno popravio brojke.

"Kad su mi na kraju rekli, nisam verovao. Nisam imao predstavu u toku meča da je ovakav učinak u pitanju, samo sam se trudio da radim ono što najbolje mogu. Sve je išlo svojim tokom, koristio sam svaku situaciju. Ovakve utakmice se ne dešavaju svakog dana, sve je išlo na moju ruku. Igram dobro otkad sam došao u Mladost, bilo je dobrih partija od početka sezone, ali naravno da je obo rekord karijere. Ponosan sam, a posebno mi je drago što smo pobedili. Pohvalio bih i saigrače Bojića i Lingvinstona - to su momci koji uvek imaju poene u rukama i mnogo mi znače".

I pored neverovatnog izdanja Gavrilovića, Mladost nije uspela da izbegne neizvesnu završnicu.

"Bila je ovo veoma zahtevna utakmica za nas, jer smo od prethodne imali manje od 48 sati za odmor. Pritom bila je na repertoaru prva od 11 časova ujutru. Najčudniji mogući termin, drugačija priprema, buđenje u sedam - znali smo da nas čeka težak zadatak. Sve u svemu, ostvarili smo bitnu pobedu protiv tima koji je napravio velike probleme i momcima iz Banjaluke koji su prvi na tabeli. Najvažnije nam je da smo kući iz Sarajeva otišli sa sve tri pobede".

ABA 2 liga - Dragana StjepanovićABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Krajem avgusta Strahinja je odlučio da potpiše za Mladost i sada može da kaže da je apsolutno napravio pravi potez.

"Stvarno sam zadovoljan. Razmišljao sam posle dve godine u Španiji, da tamo i ostanem. Ali, pozvao me je Dragan Jakovljević i ispričao mi ceo koncept Mladosti. Odlučio sam da ove sezone igram kod kuće. Ambicije su visoke, lako smo se dogovorili. Imali smo u domaćem prvenstvu neke pehove, ekipi je bilo potrebno vreme da se uigra. Sada sve funkcioniše mnogo bolje i to se vidi po rezultatima. Srećan sam što sam kod kuće, u Beogradu, Srbiji... Lepše je i lakše kada igraš za domaći tim".

Tokom prethodne sezone igrao je za špansku Mursiju, a pre toga u ekipi Breogana.

"Bilo mi je dobro baš. Na kraju prve takmičarske godine je trebalo da uđemo u ACB ligu, ali se desila korona i kompletno takmičenje je prekinuto. Bez obzira na to pamtim samo lepo, boravak u toj zemlji je doneo dobro iskustvo meni. Ne računajući Ameriku i koledž, ovo je bila prva internacionalna stanica za mene u karijeri. Stvarno mi je bilo dobro, nosim pozitivne uspomene u koferima".

MN PressMN Press

Ljubitelji košarke u Srbiji Strahinju najbolje pamte iz perioda kada je nosio dres Partizana. U septembru 2017. je stigao u crno-beli tabor, u kome je bio sve do decembra naredne godine.

"Mnogo mi je značila ta epizoda. U Partizanu sam sazreo i kao osoba i kao igrač. Sigurno da sam napredovao. Tada sam imao neku potpuno drugačiju rolu u odnosu na ono što sam igrao posle u Španiji, a i ovo što radim sada u Mladosti. Sve što sam prošao je velika škola. Iz crno-belog tabora nosim samo pozitivne uspomene. Igranje u domaćim klubovima sa velikom tradicijom sigurno da nije lako. Od tebe se očekuju trofeji, tu je pritisak navijača, koji razumeju košarku vrlo dobro".

Pre Partizana Gavrilović je igrao za Dinamik - bio je to prvi njegov profesionalni klub. Na Dorćol je stigao posle uspešnog školovanja i igranja u Americi na koledžu USC.

"Bila je to prava stvar za mene. Uopšte se ne kajem... Otišao sam u Ameriku na kraju treće godine, tamo sam završio četvrti razred srednje škole. Znao sam kad sam odlazio u Ameriku da ću ići na USC. Bilo je to najlepše iskustvo u mom životu, svakome bih preporučio da ide na koledž. Otišao sam sa idejom da se obezbedim što se škole tiče, jer nikad se ne zna šta može da se desi u životu. Svakako je najbolje povezati košarku i obrazovanje - a to može da ti pruži samo Amerika".

MN PressMN Press

Pravi savet pred odlazak preko okeana stigao je od sadašnjeg velikog NBA asa.

"Nikola Vučević je pohađao isti koledž. On je pre nego što sam otišao dao prave smernice mom ocu. Nije mojima bilo lako jer sam se prvi put odvajao od kuće, pa im je trebala neka reč, smernica, uputstvo... Preporuka od Nikole nam je mnogo značila".

Sve što je prošao tokom prethodne decenije u košarkaškim patikama pomaže mu sada da uspešno predvodi saigrače u pohodu na pehare. Misli Strahinje Gavrilovića su trenutno usmerene samo ka Mladosti i pravljenju dobrih rezultata. Trenutno u regionalnom takmičenju zauzimaju treću poziciju sa skorom 5-2, a u KLS imaju učinak 9-5.

"Bitno nam je što bolje da igramo u domaćem takmičenju i u ABA 2 ligi. Želimo da osvajamo trofeje, a na kraju sezone ću razmišljati šta dalje. Imamo najveće ambicije u oba takmičenja, to se ne krije, nije nikakva tajna", podvukao je Gavrilović.


tagovi

Strahinja GavrilovićMladost ZemunKK MladostABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara