Foto: AFP
Foto: AFP

Strašan početak NBA plej-ofa: Batler sa zvukom sirene za produžetak, pa Midltonov nož u srce Majamija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.05.21. | 23:08

Baksi poveli 1:0 u seriji protiv tima sa Floride

Prošle godine Majami je u polufinalu istočne konferencije iznenadio Milvoki i eliminisao ga sa 4:1 u seriji. Ove godine Hit i Baksi spojili su se već u prvoj rundi plej-of, a posle velike borbe koja nagoveštava dugu i neizvesnu seriju, Janis Adetokunbo i saigrači otpočeli su osvetničku misiju za ono što se dogodilo 2020. godine, ali nije prva zvezda tima odlučila pobednika. To je učinio sjajni Kris Midlton pogotkom za dva preko Dankana Robinsona - 109:107.

Možda je i Džimi Batler mogao da bude heroj i da serija počne na drugačiji način i čak je u jednom momentu zaličilo da će tako i biti kada je sa zvukom sirene odveo utakmicu u produžetak. Ali večeras ipak Midltonu pripada epitet ključnog čoveka. Navikao nas je Baltler na oslobađanje najbolje košarke kada je najpotrebnije. Večeras nije bio poenterski ubitačan (19 poena), a ni naročito siguran sa linije penala (7/10) i na momenat je zaličilo da bi mogao da bi njegove reakcije i igra u završnici mogli da budu kontraproduktivni za goste sa Floride.

Izabrane vesti

Pedesetak sekundi pre kraja pogodio je jedno od dva bacanja i propustio priliku da donese minimalno vođstvo Majamiju. Za koji trenutak na drugoj strani našao se Adetokunbo, takođe pogodio 1/2 penala, što je bilo dovoljno za 98:97 u korsit Baksa. Lopta je ponovo išla u ruke Batleru koji nije imao rešenje dozvolivši rivalima da ga opkole i izbore mrtvu loptu koja je posle podbacivanja pripala domaćima. Brz faul izabranika Erika Spolstre, Janis je ponovo bio polovičan sa linije penala, a gostima je na raspolaganju ostalo osam sekundi za pobedu ili produžetak.

Ali u desetoj NBA sezoni, Batler iza sebe ima ozbiljnan broj utakmica na jednu loptu, da bi ga pokolebalo nekoliko svežih pređašnjih grešaka. Lopta je naravno išla u njegove ruke, a trećina napada koju je imao na raspolaganju bila dovoljna da opravda epitet specijaliste za neizvesne završnice i izbori Majamiju dodatnih pet minuta. U produžetku se igralo u egalu, poslednji minut doneo je prednost Milvokija 105:104, koju je Robinson pokušao da preotme teškim šutem za tri. To je rezultiralo kontrom i polaganjem Džrua Holdeja i sa Milvokijevih plus tri 40 sekundi pre kraja. Haotičan napad Majamija ipak je završen uspešno, trojkom Dragića za izjednačenje, ali radost nije dugo potrajala. Midlton je odlučio da sam rešava meč i pogodio preko Dankana Robinsona za pobedu Baksa.

Dugo je bio na brojci od 24 poena, a pobednički izbačaj doneo mu je epitet najefikasnijeg pojedinca susreta jer je tako prestigao saigrača Adetokunba sa 26 poena, kao i Gorana Dragića sa 25 poena. "Greek freek" je uz pomenuti broj poena zabeležio još 18 skokova i pet asitencija. Džimi Batler je meč okončao sa 17 poena, deset skokova i osam asistencija, dok je Robinson postigao 24.

Doduše, posle pogotka Midltona ostalo je Hitu još pola sekunde na raspolaganju, ali je to bilo premalo da Batler uputi šut na koš, pa je tim iz Viskonsina poveo sa 1:0 u seriji. Zanimljivo, Milvoki je preživeo katastrofalne brojke sa linije penala odakle je gađao 20/32.

NBA PLEJ-OF:

ZAPAD - ČETVRTFINALE, prvi mečevi:

Subota:

LA Klipers - Dalas (u toku)

Nedelja:

04.30: (1,85) Denver (12,5) Portland (2,15)

21.30: (1,75) Finiks (12,5) LA Lejkers (2,30)

Ponedeljak:

03.30: (1,30) Juta (15,0) Memfis (4,00)

ISTOK - ČETVRTFINALE, prvi mečevi:

Milvoki - Majami 109:107

/Midlton 27 - Dragić 25/

Nedelja:

02.00: (1,35 Bruklin (14,0) Boston (3,70)

19.00: (1,35) Filadelfija (14,0) Vašington (3,70)

Ponedeljak:

01.00 (1,80) Njujork (12,5) Atlanta (2,25)


tagovi

Majami HitMilvokiMilvoki BaksJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara