Serhio Ljulj (© Star Sport)
Serhio Ljulj (© Star Sport)

Strašni Real najbliži Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 22:11

Madriđani imaju 2:0 u plej-of seriji protiv Makabi. U Tel Avivu traže prolaz na F4

Serije poraza, loše partije, priče o potpunom raspadu ekipe, a onda je došao plej-of Evrolige i situacija se drastično menja kada je Real Madrid u pitanju. Kraljevi su bili surovi u okršaju protiv Makabija. Rutinske dve pobede u glavnom gradu Španije, sada je potrebno slaviti još jednom na naredna dva meča koja se igraju u Tel Avivu kako bi se obezbedio još jedan nastup na fajnal-foru. Real je u drugom meču bio bolji pošto je slavio rezultatom 95:66.

Zanimljivo da su preostale tri serije u plej-ofu Evrolige trenutno izjednačene, samo je Real uspeo da pobedi na obe utakmice na svom terenu. Izabranici Pabla Lasa su trenutno najbliži da overe kartu za Beograd.

Izabrane vesti

Treći meč u Tel Avivu je na programu 26. aprila, ali pre toga Real mora da odigra meč u nacionalnom šampionatu protiv Betisa.

Ponos Izraela je izgledao nemoćno od samog starta. Nisu imali odgovor na raspoloženog Vinsanta Poiriera koji je blistao u prvom poluvremenu. U jednom momentu tokom druge četvrtine, trener Makabija je pozvao minut odmora koji je protekao u vikanju na igrače koji su izgledali smušeno.

U tim tim momentima uveliko je domaći tim imao dvocifrenu prednost koji je u drugom poluvremenu samo uvećao.

Pretilo je u jednom momentu da bi Real mogao da ode i na preko 30 razlike. Makabi jednostavno ništa nije bio u stanju da zaustavi. Biće im potrebno čudo da u Tel Avivu poravnaju rezultat.

Posebno kritično za Makabi je bilo u drugom poluvremenu kada su ubacili svega 29 poena.

Real je sa druge strane odlično šutirao za tri poena. Izabranici Pabla Lasa su pogodili 14 trojki iz 35 pokušaja. Najefikasniji je bio iskusni Serhio Ljulj sa 17 poena, Jabulese je dodao 16 istao kao i Poirier.

Na druguj strani, katastrofa. Niko nije bio na dvocifrenom košgeterskom učinku. Evans je dao devet poena, dok su po osam imali Velbekin, Žižić i Vilijams.

EVROLIGA - PLEJ-OF (DRUGE UTAKMICE)

Četvrtak

Barselona - Bajern 75:90 /1:1 u seriji/

/Laprovitola 16 - Tomas 25/

Olimpija Milano - Efes 73:66 /1:1 u seriji/

/Šilds 21 - Larkin 19/

Petak

Olimpijakos - Monako /1:1 u seriji/

/Vezenkov 14 - Džejms 23/

Real Madrid - Makabi 95:66 /2:0 u seriji/

/Ljulj 17 - Evans 9/

NAPOMENA: Na fajnal for idu ekipe koje prve stignu do tri pobede


tagovi

KK Real MadridKK Makabi Tel AvivEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara