Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Sudija objasnio zašto Embid nije isključen posle šutiranja Klekstona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 10:47

Udarac jeste bio nepotreban, ali ne i za izbacivanje sa utakmice

Velika se prašina digla u košarkaškom svetu zbog neprimerenog ponašanja Džoela Embida u trećoj utakmici plej-ofa sa Bruklinom.

Jedan od dvojice favorita za MVP zvanje je već u prvim minutima susreta šutnuo Nika Klekstona dok je ležao na parketu i sudije ga zbog tog poteza nisu isključile. Sve se desilo posle zakucavanja Klekstona iz alej-upa, prethodno se Embid sapleo i pao na parket, dok je košarkaš Netsa po završetku akcije pokazao dozu nepoštovanja prema Kameruncu jer ga je pogledao potcenjivački i zakoračio preko njega. To je kod prve zvezde Filadelfije izazvalo bes posle čega je šutnuo centra Netsa. Nastao je metež na parketu, sudije su pogledale snimak i na kraju je dosuđen samo nesportski faul.

Izabrane vesti

Mnoge je ovakva odluka poznatog arbitra Tonija Bradrsa ražestila, smatrajući da je Embid momentalno trebalo da bude izbačen sa utakmice i da kandidat za MVP priznanje ne treba da se ponaša tako. Uvek postoji i druga strana medalje, da se sve dogodilo u žaru borbe i da je Klekston izazivao Kamerunca sa francuskim papirima da reaguje, što se i dogodilo.

Još veća halabuka nastala je kada je kasnije Džejms Harden isključen zbog udaranja Rojsa O'Nila, zbog čega je Bradrs izašao pred javnost i objasnio svoje odluke.

"Kontakt (između Embida i Klekstona) jeste bio nepotreban, ali gledajući polje kontakta noge, nije okarakterisan kao preteran", poručio je iskusni sudija i na pitanje da li je samo to razlog zašto nije isključio Embida dodao je:

"Tačka kontakta pokazuje da je bio samo nepotreban kontakt, ne preteran, tako da - da".

Rekao je Bradrs i zašto je kasnije isključio Hardena.

"Tu je situacija jasna - zbog direktnog udaranja protivnika u preponu, odmah je podložno isključenju".

A evo i šta je Džejms Harden rekao posle utakmice...

"Nisam dobio objašnjenje, ali svakako je neprihvatljivo. Nisam čak ni pomislio da je faul bio na meni. Neko se postavio iznad mene, upotrebio sam ruku da ga malo sklonim od sebe, to je to", poručio je Harden posle utakmice i dodao:

"Nisam namerno išao laktom u njega ili tako nešto. Nije ga udarilo u intimnu regiju. Tako nešto ne sme da se dogodi".

Ove dve situacije samo su deo čudnog sudijskog kriterijuma koji postoji od starta doigravanja. Drejmond Grin je isključen u drugoj, potom i bio suspendovan za treću utakmicu sa Sakramentom zbog gaženja Domantasa Sabonisa, dok je Klekston zaradio tehničku zbog toga što je krenuo nogom preko Embida...

Četvrta utakmica između File i Bruklina igra se u subotu od 19 časova po srednjoevropskom vremenu.


tagovi

Džejms HardenBruklin NetsFiladelfija SeventisiksersToni BradrsNBA plej-ofNBA ligaDžoel EmbidRojs O'Nil

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara