Superkup je škola za Partizanove klince, sada sledi ono pravo

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.09.18. | 10:36

Dve dobre utakmice odigrali su crno-beli u Laktašima i sada se spremaju za prvo kolo Jadrana protiv Cedevite

Superkup Jadranske lige je prošao, vreme je da, Partizan brzo sabere utiske i okrene se pripremama za početak sezone u regionalnom takmičenju i okršaju sa Cedevitom u Zagrebu. Može se reći da su crno-beli odigrali iznad očekivanja na turniru u Laktašima s obzirom na to da su prethodno na turneji u Španiji doživeli nekoliko ubedljivih poraza i delovalo je da malo toga štima u njihovoj igri. Doduše, protivnici jesu bili evroligaški timovi, poput Barselone i Baskonije, i na kraju se pokazalo da su iz tih poraza Partizanovi košarkaši ipak nešto naučili.

Protiv Mornara u četvrtfinalu Superkupa crno-beli su u poslednjoj četvrtini odigrali sjajnih deset minuta i rešili utakmicu u svoju korist. Donekle, i naplatili deo duga Baranima za prošlu sezonu. Iako je tek početak sezone, samim tim nije još vreme za prognoze, deluje da ova ekipa Partizana ima više energije nego ranije. Takođe, posle dužeg vremena, imao dosta mladih i talentovanih košarkaša od kojih bi kasnije klub mogao, pored koristi u smislu rezultata, da profitira i finanijski.

Izabrane vesti

Jedan od igrača od kojih se najviše očekuje je Vanja Marinković. Ovaj 21-godišnji košarkaš na turniru u Laktašima pružio je dve dobre partije. U polufinalu Partizan je bio na jedno pogođeno slobodno bacanje od pobede protiv Budućnosti, ali su Podgoričani na kraju slavili posle produžetka.
“Biće ovo dobra škola za nas koji smo jako mladi i neiskusni, svima će biti teško da igraju sa nama ove sezone”, kazao je Marinković.

Utisak je da je Partizan mogao ranije da reši tu utakmicu, da je samo iskoristio period kada je Budućnost u poslednjoj deonici promašila nekoliko uzastopnih napada. Ali…
“Imali smo i mi prazne minute, a morali smo da igramo mirnije. Verujem da će biti bolje kada počne sezona”.

Mnoge je, pa čak i navijače Partizana, iznenadila dobra partija protiv Budućnosti  jer se radi o timu sa ozbiljnim budžetom koji je doveo četvoricu kvalitetnih stranaca tokom leta.
“Oni su evroligaši, šampioni ABA lige, brane trofej. Mi smo se posle loše turneje u Španiji digli jako u Laktašima. Dobili smo Mornar, pa odigrali veoma dobro protiv Budućnosti. Pokazali smo ko smo i šta smo”, naveo je Marinković.

Iz kluba su još na početku priprema poručili da će Partizanov cilj ove sezone biti borba za trofej, jer je želja da se klub vrati u Evroligu. Konkurencija na Jadranu je izuzetno jaka, a upravo bi ta energija i potencijal mladih igrača mogli da budu aduti Partizana.
“Imamo dosta novih igrača. Svima je drago što su u Partizanu, mnogi su prvi put igrali pred ovoliko navijača. A tek ih čeka Pionir. Svi smo bili pod nekim ‘hajpom’ i uživali smo”, zaključio je bek crno-belih koji je letos potpisao novi ugovor sa klubom.

A kako se Partizanovi igrači nose sa tim “hajpom” kada je stvarno važno videćemo već sledeće subote od 20 sati, kada će crno-beli u Zagrebu odigrati meč protiv Cedevite.

Foto: KK Partizan


tagovi

Vanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara