Filip Petrušev (©Fiba.basketball)
Filip Petrušev (©Fiba.basketball)

Supertalentovani Filip Petrušev se vratio u Srbiju i potpisao za Megu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 19:07

Atraktivno pojačanje za ljubičasti klub

Profilisala se Mega kao tim koji je mnogim talentovanim momcima poslužio kao odlična odskočna daska za najveće evropske i američke klubove, ali čak ni klub sveprisutnog agenta Miška Ražnatovića nije imao mnogo talentovanijih od – Filipa Petruševa! A upravo je supertalentovani centar prema informacijama dobro obaveštenog novinara portala Nova.rs Đorđa Matića poslednje pojačanje Mege.

Kako Matić piše na sajtu Nova.rs 20-godišnji košarkaš će se baš u Meginom dresu vratiti u Srbiju koju je napustio još 2014. kada je otišao da igra prvo za Laboral Kuću u Španiji, pa zatim i srednjoškolsku košarku u Konektikatu. Bio je posle i na Floridi, da bi zatim u koledž NCAA ligi nastupao za čuveni Gonzaga univerzitet. Tamo se i potvrdio kao planetarni talenat osvajanjem MVP titule u konferenciji što igrač koji nije na završnoj godini studija u Gonzagi nije uradio još od 1981.

Izabrane vesti

Profesionalnu avanturu ipak će početi u Megi, iako je kao dečak igrao i za omladinske timove Crvene zvezde i Partizana. Dva puta je bio prvak Evrope sa U18 reprezentacijom Srbije.

Biće uživanje gledati ga kako se razvija. A Mega će mu svakako dati tu priliku.

Podsetimo, Mega je prethodno dovela i iskusnog plejmejkera Aleksandra Cvetkovića.

Podsetimo, pominjalo se već ovog leta da će Petrušev izaći na NBA draft, te da razmišlja o povratku na Gonzaga univerzitet, a videćemo da li ovaj dolazak u Megu menja nešto u Petruševim planovima. Deluje da su najveće šanse da ćemo ga ipak gledati u ABA ligi naredne sezone.


tagovi

Filip PetruševMega Bemaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara