Dajšon Pjer (©Starsport)
Dajšon Pjer (©Starsport)

Šuterska rapsodija Pjera u poslednjoj četvrtini, Vezenkov i Slukas ubacili svega pet poena - odluka pada u Pireju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.05.23. | 21:42

Olimpijakos nije iskoristio meč loptu u Istanbulu, te će i treća četvrtfinalna serija biti rešena u majstorici

Duel prvoplasiranog i osmoplasiranog tima iz ligaškog dela takmičenja biće rešen u majstorici. Olimpijakos nije iskoristio meč loptu u četvrtom susretu, drugom u Istanbulu, pošto je Dajšon Pjer sa tri trojke u odlučujućoj deonici trasirao put Fenerbahčeu ka pobedi - 73:69.

Barselona je prošla na Fajnal for sa 3-0 u seriji protiv Žalgirisa, a preostala tri četvrtfinalna okršaja biće rešena u petom meču, pošto je 2-2 i u duelima Monaka i Makabija, kao i Reala i Partizan Mozzart Beta.

Izabrane vesti

Fenerbahče je bio na pragu trijumfa i u trećoj utakmici, ali je Kostas Slukas neverovatnom trojkom sa zvukom sirene ukrao pobedu turskom timu i stavio svoj u poziciju da u četiri utakmice obezbedi prolaz u Kaunas. Ipak, nije četa Dimitrisa Itudisa poklekla pod pritiskom, te je posle sjajnog šuterskog izdanja Pjera u odlučujućoj deonici (3/3 za tri u poslednjoj četvrtini), vratila seriju u Pirej, gde je već slavila u drugom plej-of susretu.

Junak Pjer je susret okončao sa 17 poena i četiri skoka za indeks korisnosti 15, ali iako je bio najefikasniji igrač Fenera, nije bio i najkorisniji, pošto je Tajler Dorsi (16 poena) sakupio jedna indeksni poen više (16).

Najdžel Hejs Dejvis je još jednom odigrao važnu ulogu i ponovo proveo punih 40 minuta na parketu. Za to vreme je zabeležio 12 poena i indeks korisnosti 14. To su bili svi dvocifreni u pobedničkom sastavu, a najbliži im je bio Džonatan Motli sa devet poena, a pritom je ubeležio i četiri asistencije (tri u poslednjem kvartalu za tri trojke).

Marko Gudurić je susret okončao sa četiri poena (sve postigao sa linije penala, 4/5), a pritom je uzeo samo dva šuta iz igre, ubeležio četiri skoka, uz po jednu ukradenu loptu i asistenciju.

Potpuno je Fenerbahče neutralisao Slukasa i lidera MVP trke, Saše Vezenkova. Glavni tandem Olimpijakosa postigao je skupa pet poena (grčki plejmejker tri)! Bugarski reprezentativac i prvi strelac Evrolige je šutirao 1/1 za dva, 0/5 za tri i sakupio četiri skoka, uz dve asistencije. Heroj Pireja iz trećeg susreta je ubacio po jednu dvojku i slobodno bacanje za oko 22 i po minuta u igri i samo tri asistencije. Dakle, Fener je uspeo da spreči protok lopte ka Vezenkovu, ali i Slukasa da kreira. Nije bilo dovoljno za mirnu završnicu, ali je definitivno imalo ogroman uticaj na konačan ishod.

Olimpijakos su u igri držali Šekil Mekisik sa 20 poena, kao i Mustafa Fal sa 12 i sedam skokova, dok je Ajzea Kenan takođe brojao do 12.

Koliko je šut za tri bio važan govori i timska statistika. Fener je imao impresivnih 9/18 van linije 6,75, dok je Olimpijakos gađao 7/25, što je gotovo dvostruko nepreciznije (50 - 28 odsto).

U poslednji kvartal se ušlo sa poenom prednosti za goste (48:49), ali je Hejs Dejvis sa dve trojke vrlo brzo okrenuo situaciju u korist domaćina. Nije se Olimpijakos predavao, pa je preko Mekisika uspeo i da preokrene (56:58). Nakon toga je Pjer namestio ruku, pridružio mu se Dorsi, te su sa četiri vezane trojke konačno slomili otpor rivala i trasirali put Feneru ka pobedi.

EVROLIGA, ČETVRTFINALE

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Monako 104:69 /rezultat u seriji 2:2/

/Braun 22 - Džejms 13/

Partizan Mozzart Bet - Real Madrid 78:85 /rezultat u seriji 2:2/

/Ledej 25 - Tavares 15/

Petak

Fenerbahče – Olimpijakos 73:69 /rezultat u seriji1:2/

/Pjer 17 - Mekisik 20/

Dalje prošla: Barselona

TERMINI MAJSTORICA PLEJ-OFA EVROLIGE

9. maj

20.30: Olimpijakos - Fenerbahče /2-2 u seriji/

10. maj

20.00: Monako - Makabi /2-2 u seriji/

21.00: Real Madrid - Partizan Mozzart Bet /2-2 u seriji/



tagovi

KK OlimpijakosKK FenerbahčeDajšon PjerTajler DorsiŠakil MekisikAjzea Kenan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara