Sutra počinje M16 Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 12:23

Borac Mozzart ponovo ima predstavnika u nacionalnom timu

U subotu petog avgusta počinje Evropsko prvenstvo u košarci za igrače starosti do 16 godina. Domaćin ove sportske smotre biće Skoplje, glavni grad Makedonije.

M16 tim Srbije, koji sa klupe predvodi selektor Miloš Isakov Kovačević, odradio je pripreme u prethodnom periodu, tako da spreman očekuje početak prvenstva.

Izabrane vesti

Ne treba dovoditi u pitanje da Čačak i Borac Mozzart i ovog puta imaju svoje predstavnike u nacionalnom timu.

Pre svih, reč je o Petru Radoviću, članu kadetskog i juniorskog tima čačanskih “crveno – belih”. On je jedan od najtalentovanijih košarkaša u svojoj generaciji, pa je na Vidovdan potpisao i stipendijski ugovor sa klubom, koji je na taj način pokazao da veruje u mladog igrača.

Pored njega, na spisku se našao i Andrej Bjelić, doskorašnji igrač Borac Mozzarta, a od naredne sezone član Reala iz Madrida. Od ranije je poznato da mladi igrač iz Čačka karijeru nastavlja u slavnom Realu.

“Drago mi je što sin ide nekim čačanski utabanim stazama, u neku ruku i mojim. Na Andreja gledaju kao na jednog od najtalentovanijih u celoj generaciji na tlu Evrope. On je rođen 2008. godine. Ta informacija se pojavila i na sajtu FIBA”, kratko za naš portal kaže Aleksandar Aco Bjelić nekadašnji reprezentativac, trener Borca, Žela i profesor u čačanskoj Gimnaziji.

Među 12 probranih svoje mesto je pronašao i Vasilije Stojić, dečko iz Priboja koji je prošle sezone nastupao za Borac Mozzart, a koji će od sledeće takmičarske godine igrati za Igokeu. Vredno je pomenuti još i to da se selekcija Srbije nalazi u grupi “D”, a protivnici će joj biti reprezentacije Letonije, Poljske i Grčke. Upravo sa poslednje pomenutim timom Srbija će se sastati već sutra u 21:00 sat.

PIŠU: Đorđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

KK Borac ČačakEvropsko prvenstvoSkoplje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara