Huančo Ernangomez (©fiba.basketball)
Huančo Ernangomez (©fiba.basketball)

Sve manje opcija za Mirotića, Panatinaikos u pregovorima sa Huančom Ernangomezom

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.07.23. | 19:53

Zeleni navodno na dobrom putu da potpiše španskog reprezentativca

Opšti je zaključak da nikada nije zabeleženo ovako uzbudljivo leto na košarkaškoj pijaci. Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet su već povukli velike poteze, Monako je oformio odličnu ekipu, Panatinaikos ozbiljno uzdrmao tržište sa čak devet potpisa, a naputu je da realizuje i deseti u vidu Aleksandera Balcerovskog. Neće se tu zaustaviti.

Kako prenose grčki mediji, ERA Sport i ugledni Eurohoops, Zeleni su u završnim pregovorima sa španskim reprezentativcem i MVP-em finala minulog Evrobasketa, Huančom Ernangomezom.

Izabrane vesti

Grčki velikan je navodno u strogoj tajnosti otpočeo pregovore sa bivšim košarkašem Denvera, Minesote, Bostona, San Antonija, Jute i Toronta, a navodno je na dobrom putu da ih uspešno privede kraju, te se očekuje da dve strane pronađu dogovor i Huančo karijeru nastavi u Atini.

Povezivan je i sa prelaskom u Barselonu, nakon što je godinama unazad imao epizodne uloge u NBA, ali po svemu sudeći se neće pridružiti bratu Viliju, koji se već obavezao na vernost Kataloncima posle sedam godina u najjačoj ligi sveta.

Huančo iza sebe ima 339 nastupa u NBA, uz prosek od pet poena i 3,3 skoka. U Evropi je samo na startu karijere proveo dve godine u Estudijantesu.

Panatinaikos je posle još jedne razočaravajuće sezone na mesto šefa struke postavi dvostrukog prvaka Evrope, Atamana, a dosad je zvanično angažovao i Kostasa Slukasa, Luku Vildozu, Kajla Gaja, Matijasa Lesora, Kostasa Adetokunba, Dimitrisa Moraitisa i Džerijana Grenta, dok je u svoje redove vratio i Joanisa Papeptrua i Dinosa Mitoglua.

GDE ĆE NIKOLA MIROTIĆ?

Nikola Mirotić (©Star Sport)Nikola Mirotić (©Star Sport)

Kako stoje stvari, Panatinaikos se povukao iz trke za potpis Nikole Mirotića. Huančo takođe pokriva poziciju krilnog centra, a PAO je navodno na pragu angažovanja i Balcerovskog koji se prema pisanju SDNA idealno uklapa u ideju trenera Ergina Atamana, te se stiče utisak da bi angažovanjem španskog i poljskog reprezentativca ekipa iz glavnog grada Grčke mogla da zatvori roster za predstojeću sezonu.

Mirotić je javno istakao da neće karijeru nastaviti u Srbiji, ali da planira da potpiše za evropski klub. Monako je takođe bio među zainteresovanim stranama za njegove usluge, ali prema pisanju BasketNewsa, Kneževi su se povukli sa tržišta nakon što su obezbedili ostanak Majka Džejmsa u svojim redovima i očekuje se da ovog leta samo još produže saradnju kapitenu Jakubi Utari.

Sa iskusnim krilnim centrom iz Podgorice su povezivani i Olimpijakos i Olimpija Milano, dok su crveno-beli iz Pireja već angažovali Luka Sikmu na unutrašnjim pozicijama, a piše se stidljivo po evropskim medijima da razmatraju i angažovanje ukrajinskog reprezentativca Svjatoslava Mihailjuka. Dakle, čini se da bi Prestonica mode mogla da bude naredna Mirotićeva destinacija, mada je Etore Mesina još ranije istakao da Olimpija ne može da priušti igrača Mirotićevog kalibra. Pritom je šampion Italije u pregovorima sa Aleksom Pojtresom, a već je potpisao i Ismaela Kamagatea za centarsku liniju.

Podsetimo, Barselona je obavestila Mirotića i njegove saradnike da raskida saradnju, ali ostaje da Sud odredi koliko će Nikoli pripasti novca od poslednje dve godine ugovora sa Kataloncima.


tagovi

KK PanatinaikosHuančo ErnangomezKošarkaški transferiNikola Mirotić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara