Deni Avdija (©MN Press)
Deni Avdija (©MN Press)

Sve su glasnije priče: Avdiju uzima Golden Stejt

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 16:29

Sin legendarnog kapitena Crvene zvezde Zufera mogao bi da završi kod Karija, Tompsona, Grina, Smailagića...

Prošlog meseca pravo iz Sjedinjenih Američkih Država stigle su vesti s potpisom poznavalaca dešavanja u NBA svetu da će srpskog sina Alekseja Pokuševskog birati Boston Seltiksi, a da će nesuđeni reprezentativac naše zemlje Deni Avdija biti izabran sa druge pozicije od strane Golden Stejta. Tek nešto više od mesec dana kasnije sa istog mesta začula se još jednom vrlo jasna poruka - Deni Avdija ide u Voriorse kao drugi pik ovogodišnjeg Drafta.

Jedan od najpoznatijih novinara zaduženih za NBA draft Kevin O’Konor dao je svoja predviđanja za ovogodišnju košarkašku lutriju, zakazanu za 18. novembar u Bruklinu, baziranu na osnovu saznanja koja je dobio od svojih izvora. A Golden Stejt će svoju kartu drugog pika na Draftu iskoristiti upravo za sina nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Avdija privlači pažnju sa više strana i mnogi skauti prate njegov rad i razvoj, a u gotovo svim razgovorima pominje se da će dete Makabija iz Tel Aviva biti među tri top pika na lutriji. I da će Golden Stejt zbog talenta, potencijala i kvaliteta izabrati upravo njega.

Avdija je prošlu sezonu završio kao šampion Izraela i najkorisniji igrač ovog takmičenja, sa 12,9 poena po utakmici. U Evroligi bio je znatno skromnijeg učinka, sa četiri poena, 2,6 skokova i 1,2 asistencije. Reprezentativac Izraela je po završetku prošle sezone napustio Makabi i odlučio da se posveti isključivo individualnom radu kako bi što spremniji dočekao Draft.

Zanimljivo, iz SAD se može čuti da će Minesota pokušati dobro da unovči svoju kartu za prvog pika. Naime, pošto u ovogodišnjem izboru nema momaka poput Zajona Vilijamsa, ili ranije Luke Dončića, Treja Janga ili Deandrea Ejtona, koji su označeni kao generacijski talenti, odnosno kao budući nosioci franšize tog kvaliteta, Minesota bi dala svoj prvi pik za nekog ko bi mogao odmah da pravi razliku i konačno uvede Timbervulvse u plej-of. 



tagovi

Deni AvdijaGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara