Jelena Bruks i Sonja Vasić (FIBA)
Jelena Bruks i Sonja Vasić (FIBA)

Svečanost za Sonju i Jelenu: Beograd će ponovo pozdraviti ubitačan tandem

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.02.22. | 15:10

U hali "Ranko Žeravica" pre utakmice sa Australijom u subotu od 20 časova i 30 minuta KSS će na specijalan način zahvaliti bivšim reprezentativkama

Nova era ženska košarka u Srbiji počela je kada su se od reprezentacije oprostile Jelena Bruks i Sonja Vasić. Igračice koje su dovele nacionalni tim do najvećih uspeha poslednje mečeve u voljenom dresu odigrale su na Olimpijskim igrama, a KSS je sada dočekao priliku da im na specijalan način zahvali pred domaćom publikom.

U subotu pre kvalifikacionog meča sa Australijom za odlazak na Svetsko prvenstvo, biće organizovan svečani program a u centru pažnje će biti naš ubitačan tandem. Košarkaški savez Srbije je pozvao sve ljubitelje igre pod obručima da dođu ranije u halu "Ranko Žeravica" i pozdrave velike šampionke. Utakmica je na programu od 21 čas, a svečanost je zakazana za 20 časova i 30 minuta.

Izabrane vesti

Susret sa Francuskom za bronzu na Olimpijskim igrama bio je poslednji za Sonju Vasić u košarkaškoj karijeri, dok je Jelena Bruks tom prilikom stavila tačku samo na reprezentativnu priču, pa nastavila da igra za mađarski Šopron.

Njih dve su tokom prethodne decenije donele Srbiji dva evropska zlata (2015. i 2021), bronzu na kontinentalnoj smotri (2019) i olimpijsku bronzu u Riju.



tagovi

Sonja VasićJelena BruksKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara