Svetislav Pešić (©Starsport)
Svetislav Pešić (©Starsport)

Svetislav Pešić: Smailagić i Trifunović u procesu rehabilitacije, Nikola Jović dosta napredovao

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.08.23. | 13:07

"Zadovoljni smo kako se ponašaju mlađi poput Simanića, Petruševa i Jovića. Daju dodatni entuzijazam i srećni smo da su tu. Da nas malo samo zdravlje posluži, povrede mimoiđu i mogli bi da napravimo dobru ekipu", istakao je selektor Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije završava deo priprema u Staroj Pazovi i polako se okreće zvaničnim proverama pred odlazak na Svetsko prvenstvo. Selektor Svetislav Pešić je pred put u Atinu, gde našu selekciju očekuju susreti sa Grčkom i Italijom u okviru Akropolis Kupa, sumirao utiske nakon početne faze priprema i mečeva sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom, koji su odigrani iza zatvorenih vrata.

Izabrane vesti

"Poslednji dan boravka ovde u pravom paradizu. Uslovi su fantastični. Ne samo u hali, već i oko hale. To nam je pomoglo da uđemo u trening, da dobro radimo. Entuzijazam je bio na visokom nivou, to nam je s ozbirom na novonastale probleme bitno, ali nema problema, ima rešenja. Žao nam je što Jaramaz i Pokuševski nisu mogli da se pridruže. Imamo situaciju sa Trifunovićem i Smailagićem, ali oni su još u procesu rehabilitacije, očekujemo da se priključe ekipi, pa ćemo videti kako dalje", istakao je Pešić.

Pojasnio je zašto podaci sa pomenutih duela nisu bili dostupni javnosti i istakao da će Srbija pokušati da ostavi što bolji utisak već na turniru u glavnom gradu Grčke.

"Ostali, dosta dobro. Imaju dobar odnos. Odigrali smo dve trening utakmice. Nije bilo nikakvih tajni, već je želja bila da budemo sami, kako bi trenirali, a ne igrali. To se pokazalo kao pun pogodak. Imali smo dosta dobre, vrlo agresivne i ambiciozne protivnike. Idemo dalje, čekaju nas prve zvanične utakmice, najpre Akropolis Kup u Atini. Nadamo se da će nam pomoći dosta. Još smo u procesu uigravanja, ali želimo uvek da se pokažemo u pravom svetlu".

Bogdan Bogdanović i Stefan Jović su se vratili u reprezentaciju i bće velika uzdanica državnog tima na planetarnoj smotri.

"Radujemo se, posebno ja. Bogdan je pokazao, ne smao individualni kvalitet, već da je vođa tima, posvećen i sebi i drugima. Uvek kažem, posveti se sebi i pomažeš ekipi punom snagom. Poštujem odluku Stefana Jovića da se u jednoj teškoj situaciju, s ozbirom na zdravstvene probleme u njegovoj porodici, priključi reprezentaciji. Njegovo iskustvo i znanje, odmah se to primetilo. Olakšanje za sve ostale igrače, jer ima ogormno iskustvo. Pomoći će i Guduriću i Avramoviću, koji su pokazali da će biti prave vođe na pozicijama koje su uvek vrlo važne".

Pohvalio je i mlađe snage.

"Uvek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih. Tu su Boriša Simanić, Filip Petrušev i Nikola Jović, koji je dosta napredovao, ojačao. Igra sa punim samopouzdanjem. Zadovoljni smo kako se ponašaju, daju dodatni entuzijazam i srećni smo da su tu. Sve je to dobro, da nas malo samo zdravlje posluži, povrede mimoiđu i mislim da bi mogli da napravimo dobru ekipu, koja može da ostvari ciljeve koje smo postavili, bez ozbira na sve izazove", zaključio je Svetislav Pešić.

Srbija se osmog avgusta sastaje sa Grčkom u OAKA Areni, dok će dan kasnije igrati protiv Italije. Nakon toga će u Štark Areni dočekati i jednog od rivala iz grupe na Svetskom prvenstvu - Portoriko. Navijači će 16. avgusta imati priliku da isprate košarkaše, pošto se nakon duela sa Portorikom sele u Kinu, gde će imati dve poslednje provere protiv selekcije Aleksandra Đorđevića (20. avgust) i Brazila (21. avgust). Orlovi se sa Kinom sastaju i na premijeri na Filipinima, 26. avgusta. Podsetimo, četvrti član Grupe B je selekcija Južnog Sudana.


tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeBogdan BogdanovićStefan JovićAlen SmailagićUroš TrifunovićKSSNikola JovićFilip PetruševBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara