Nikola Milutinov i Sergej Kuščev (© VTB Liga)
Nikola Milutinov i Sergej Kuščev (© VTB Liga)

Svi u CSKA i VTB gledaju ka Milutinovu: Htela ga je cela Evropa, a on je ostao u Moskvi

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.09.22. | 18:10

"Svi ga vole u Rusiji i Moskvi. On je naš biser.", ističe trener armejaca Emil Rajković za Mozzart Sport

Nekada je prva košarkaška zvezda CSKA, Moskve i Rusije bio Miloš Teodosić, danas je to bez ikakve dileme Nikola Milutinov. Nekadašnji centar Partizana i Olimpijakosa je prva figura armejaca, a to se može videti na svakom koraku u Moskvi. Tokom VTB Superkupa, sve oči su bile uprte u srpskog reprezentativca, od saigrača, protivnika, pa do čelnika lige koji svaki dan slave što je takav igrač kao što je Milutinov odlučio da ostane u CSKA, a samim tim i u Rusiji iako je bio na meti brojnih klubova u Evropi.

Izabrane vesti

"Nikola je vrlo bitan za VTB i Rusiju. Svi su želeli da ga dovedu ovog leta, svi u Evropi su hteli Nikolu, ali on je ostao u Moskvi jer mu je lepo ovde. Bitno je da svi vide da sport spaja ljude i to u najpozitivnijem smislu". rekao je Sergej Kuščeno, predsednik VTB lige koji je uručio Milutinovu nagradu na tek završenom turniru u Moskvi. Srbin je bio deo najbolje petorke turnira iako je Zenit osvojio trofej trojkom u poslednjoj sekundi. Ipak to nije umanjilo dominantne partije srpskog internacionalca.

Ipak, ako neko zna koliko će Milutinov biti bitan u nastojanjima armejaca da se osvoji VTB liga to je Emil Rajković. Novi trener CSKA koji je nasledio Dmiitrisa Itudisa. Skopljanin od 2018. radi u VTB ligi. Prvo je sedeo na klupi Astane, a prošle je predvodio Avtodor.

"Pričali smo dugo o tome i došlo je do logične saradnje. U Rusiji i VTB ligi sam već nekoliko godina. CSKA je izvanredno veliki klub, a iako ne igramo Evroligu, zadržali smo visok nivo kvaliteta na svim nivoima organizacije. Želimo da i VTB ligu održimo na nivou da utakmice budu zanimljive za sve, posebno ljubitelje košarke".

Kao što je i sam istakao, bez Evrolige, jedini cilj CSKA je osvajanje VTB lige, a lider u tom zadatku je Nikola Milutinov.

"Nikola je ovde već duže nego ja u klubu. Svi ga vole u Rusiji i Moskvi. On je naš biser. Svi u klubu smo ponosni što sarađujemo sa njim, on će nama biti prevaga u sezoni, lider igre ispod koša. Spreman je to da uradi".

Neće Milutinov biti jedini Srbin u dresu CSKA. Tu je i doskorašnji član Crvene zvezde, Dejan Davidovac.

"Dejana naši ljubitelji košarke znaju dobro jer je igrao u Zvezdi, ima iskustvo da poveže redove na parketu između spoljne linije i centara. Očekujem da se odlično uklopiti u našem sistemu. On će biti neko ko donosi odluke, ko ima ulogu plejmejkera na krilnoj poziciji. Verujem da će sve to biti dobro uklopljeno".

Rajković je prošao kroz omladinske filtere Makedonije. Predvodio je U16 reprezentaciju na startu karijere 2006. godine, a potom je sa selekcijom U20 igrao na dva Evropska prvenstva zaredom. Bio je deo seniorskog tima Makedonije kada je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. radio zajedno sa Aleksandrom Džikićem kome je bio pomoćnik. Rajković iza svoga imena ima tri priznanja za trenera godine u Makedoniji (2008, 2011. i 2014.), kao i za najbolji košarkaški reprezent u inostranstvu 2019. i 2021. godine. Prokomentarisao je i tek završeno prvenstvo Evrope koje će se pamtiti po mnogim iznenađenjima i zlatnom medaljom Španije.

"Evrobasket je nepredvidljiv. Eto retrospektiva za Srbiju ... sve je išlo odlično, bilo je pobeda na startu šampionata, timske igre, odbrane, koliko sam video bila je i atmosfera sjajna, ali eto, košarka je jedna utakmica i desilo se to što se desilo sa Italijom. Mislim da ne treba paničiti i donositi neke odluke, ti momci su sposobni da naprave velike rezultate u budućnosti", završava Rajković razgovor za naš portal.


tagovi

Nikola MilutinovKK CSKA MoskvaEmil RajkovićVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara