Tornike Šengelija (Star sport)
Tornike Šengelija (Star sport)

Ta čudna italijanska košarka: Virtus je senzacija u Evroligi ali u prvenstvu puca po šavovima

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.12.23. | 22:32

Venecija iznenadila u Bolonji

Nisu italijanska košarka samo Armani i Virtus. Dokazuju to i neki čudni rezultati ove sezone.

Velikan iz Bolonje je najveće iznenađenje Evrolige, drži treće mesto na tabeli, pre nekoliko dana je savladao Ivanovićevu Baskoniju u Vitoriji ali je večeras doživeo treći poraz na poslednja četiri prvenstvena meča. Iznenađenje u Bolonji je priredila Venecija koja je nakon produžetaka slavila 85:84.

Izabrane vesti

Mada ovo i nije baš senzacija s obzirom na Venecijine partije od početka sezone i da sada ima pobecu više od večerašnjeg rivala. Možda je i umor od gostovanja u Vitoriji ostavio traga na ekipu Luke Bankija. Posle fenomenalne partije u Španiji, prva zvezda Marko Belineli večeras nije bio u sličnom izdanju.

Venecija je od starta krenula sa jakom odbranom, dominirala u skoku, imala preko 50 odsto uspešnosti u šutu za tri poena i krajem prve četvrtine vodila sa 13 poena razlike (23:10). Kako je meč odmicao, održavala je prednost na krilima sjajnog Radžona Takera ali joj Virtus nije dozvoljavao da se odlepi. Domaći tim je u nekoliko navrata opasno prišao i izjednačio u finišu treće četvrtine (59:59).

Kada je Venecija otišla na novu dvocifrenu prednost (72:62) sredinom poslednjeg kvartala, delovalo je da je prelomila utakmicu. Ali razgoropadio se tada Marko Belineli i postigao 12 poena (tri trojke) u poslednjih pet minuta, da bi Šengelija 20 sekundi pre kraja pogodio za izjednačenje. Beri Barun je imao šut za pobedu Venecije ali je promašio i ušlo se u produžetke. Tamo je šut izdao domaće, promašili su svaku trojku, a poslednja ke bila Šengelijina dve sakunda pre kraja.

Radžon Taker je sa 25 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, 14 je ubacio Viltdžer, a 13 Braun. Belineli je bio najefikasniji u Virtusu sa 24 poena ali je iz igre šutirao 8/17. Šengelija i Pajola su ubacili po 13 poena.




tagovi

Virtus BolonjaMarko BelineliKK Venecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara