Valter Tavares (©Star Sport)
Valter Tavares (©Star Sport)

Tavares odgovorio Slukasu: Svaka čast Vokapu, ali...

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.05.23. | 19:15

“Brojke ne lažu“, kaže visoki centar

Izbor Valtera Tavaresa za najboljeg defanzivca Evrolige izazvao je javnu polemiku, odnosno pre svega negodovanje iz Pireja gde su očigledno očekivali drugačiji ishod.

Na Evroliginu objavu da je najbolji defanzivac takmičenja centar madridskog Reala javio se Kostas Slukas smatrajući da je to priznanje zaslužio Tomas Vokap, sa čim se saglasio dobar deo košarkaške javnosti s obzirom na odlične defanzivne role i broj ukradenih lopti po meču (1,8). Međutim...

Izabrane vesti

Nije dugo vremena vremena prošlo, Tavares se oglasio i odgovorio prvoj zvezdi Olimpijakosa, sa velikom dozom poštovanja prema rivalu.

“Zaslužuje nagradu, ali brojke ne lažu“, poručio je junak četvrtfinalne serije sa Partizan Mozzart Betom.

A brojke kažu sledeće... Tavares je postavio novi rekord takmičenja po broju blokada u prvom delu sezone. Zabeležio ih je čak 77 čime je postao prvi igrač u istoriji Evrolige sa bar 70 blokiranih šuteva. To mu daje prosek od 2,3 blokade po utakmice, što je treći najbolji učinak kompletne Evrolige.

Tavares je imenovan za najboljeg defanzivca elitnog takmičenja po treći put u karijeri, čime se izjednačio sa Kajlom Hajnsom i sada samo Dimitris Dijamantidis ima više imenovanja za ovu nagradu, čak šest!

Podsetimo, centar Reala nedavno je takođe izglasan i za najboljeg defanzivca ACB lige.


tagovi

Valter TavaresKostas SlukasKK Real MadridKK OlimpijakosEvroligaTomas Vokap

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara