Miloš Teodosić (Shutterstock)
Miloš Teodosić (Shutterstock)

Teo bacao magiju, Heket vodio Virtus do pobede u gradskom derbiju, ali nije bilo lako (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.03.22. | 22:51

Sjajna partija italijanskog reprezentativca na debiju u Palakanestru i drama do poslednjih sekundi u sudaru komšija iz Bolonje

Pružio je Fortitudo sjajan otpor, bio u igri do samog kraja, ali nije uspeo da izađe na kraj sa fantastičnim bekovskim tandemom Virtusa. Miloš Teodosić je dirigovao, Danijel Heket pogađao, pa je četa Serđa Skariola savladala gradskog rivala i na strani - 85:82.

Dobio je Virtus i prvi bolonjski derbi, slavio kod kuće sa 76:70, pa je tako još jednom nadigrao ljutog rivala. Upisao je 17. pobedu u Seriji A, sedmu u nizu i nastavio poteru za prvoplasiranom Olimpijom Milano koja ima trijumf više. Fortitudo je ostao poslednji, ali je još jednom dokazao da poseduje kvaliet i ovakva partija i pored poraza može da mu da vetar u leđa u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Izjednačen meč prema svim parametrima, na kraju je jednostavno presudilo iskustvo. Uspeo je večeras sjajni Robin Benzing da poenima na pola minuta do kraja uvede meč u potpuno neizvesnu završnicu kako je prednost gostiju sveo na svega pola koša. Usledio je faul nad Kajlom Vimsom, koji maši oba penala, ali pogledala je sreća Bjankonere, jer je posle borbe za loptu sa Isaijom Kordinijeom jedan od košarkaša Fortituda poslao loptu u aut. Gledale su sudije i snimak za svaki slučaj i samo potvrdile prvobitnu odluku - lopta za Virtus sa strane. Izašao je potom Niko Manion na liniju penala, obacio oba, na drugoj strani je bivši košarkaš Crvene zvezde Džejms Feldin pokušao da odvede utakmicu u dodatnih pet minuta, ali nije uspeo da ubaci šut za tri poena u poslendjim sekundama.

Teodosić nije uspeo da dođe do dvocifrenog košgeterskog učinka, ali je uz osam poena ubeležio i šest asistencija. Dve vrlo atraktivne, prvo ka Heketu na startu utakmice, kada je doskorašnji košarkaš CSKA upisao i prve poene u dresu Bjankonera u domaćem prvenstvu. Potom i kada je kroz Benzingove nove provukao loptu do Kajla Vimsa, koji je ovaj sjajan potez ukrasio poenima.

Sa 17 poena Heket je predvodio pobednički sastav i još jednom pokazao da će biti sjajno pojačanje. Ispratio ga je Džakar Sampson sa 12 poena, dok je Kevin Hervi dodao 10. Amar Alibegović, Kordinije i Manion su dodali po devet poena.

Kod Fortituda 19 poena iskusnig Benzinga, 15 je dodao talentovani Gabrijele Pročida, pola koša manje ubacio je Brendan Frejzer, dok je dvocifren sa 10 bio i Džefri Grosel. Feldin je susret okončao sa osam poena i četiri asistencije, ali i jako lošim procentima šuta - 2/7 za dva i 1/8 za tri.



tagovi

Virtus BolonjaFortitudo BolonjaKošarkaška Serija AMiloš TeodosićDanijel HeketDžejms Feldin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara