Miloš Teodosić (©MN Press)
Miloš Teodosić (©MN Press)

Teodosić: Nedostaje nam smirenosti i koncentracije da ubacimo nešto u finišu, očigledno je da nismo imali energije

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 23:36

“Ne smemo nikako da dozvolimo da otvorimo utakmicu ovako i da igramo u prvom delu tako“, kaže srpski as

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Valensije)

Poraz Crvene zvezde u Valensiji, a lako je mogla da bude i pobeda. Crveno-beli su uspeli da nadoknade minus od 16 poena i da vrate neizvesnost meču, ali su ipak poklekli na kraju posle nekoliko propuštenih šansi da se dodatno zakomplikuje susret i eventualno okrene rezultat.

Izabrane vesti

Miloš Teodosić kaže da je veliki razlog poraza to što se ekipa dosta potrošila kako bi se vratila u život posle 56 primljenih poena za poluvreme.

“Glavni razlog poraza je prvo poluvreme i način na koji smo otvorili i igrali u prvom delu. Primili smo 56 poena, što je previše. Drugo poluvreme smo odigrali dobro, borili smo se. Na kraju se videla naša istrošenost, nismo imali snage za završnicu, pa smo neke otvorene šuteve promašili“, rekao je Teodosić.

Šta je razlog tako slabe odbrane na početku utakmice i prvom poluvremenu?

“Iskreno, nemam odgovor. Očigledno je da nismo imali energije, da nismo igrali na način na koji smo igrali drugo poluvremenu“.

A, šta se dogodilo u ekipi, pa je odigrala tako bolje u nastavku?

“To je analiza koju ćemo napraviti. Mnogo je lakše kada si sa 16 poena u minusu, manji je pritisak, ubacićeš neke lopte i vratićeš se u utakmicu. Tada uhvatiš ritam. Ali, ne smemo nikako da dozvolimo da otvorimo utakmicu ovako i da igramo u prvom delu tako. Nema opravdanja, u poslednjih pet minuta smo promašili tri-četiri trojke, umor je jedan od razloga. Istrošili smo se previše dok smo jurili minus. Navikli smo na ovaj ritam, imamo 13 momaka koji su spremni da igraju, ne verujem da će umor biti neki faktor u Vitoriji“.

Šta nedostaje ekipi da dobije utakmicu na gostovanju?

“Nedostaje smirenosti i koncentracije da ubacimo neku trojku u završnici, kada smo sami, kad se lomi rezultat. Imali smo dosta šansi od početka, Žalgiris, pa i sve ostalo. Fali nam fokus i smirenost u završnici“.

Trener je održao malo duži sastanak, šta vam je rekao?

“Ako vam on nije rekao, neću ni ja sad. To ostaje među nama, u svlačionici“.

Bila je veća grupa navijača Zvezde na tribinama...

“Za ovo kratko vreme otkako sam u Zvezdi, uglavnom smo imali navijače na gostovanjima, osim u Litvaniji. To nam daje energiju da idemo napred“.

Zvezda u petak igra u Vitoriji protiv Baskonije, susret se igra od 20.30.



tagovi

Miloš TeodosićKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara