Miloš Teodosić (Foto: Starsport)
Miloš Teodosić (Foto: Starsport)

Teodosićev blistavi um izlečio psihozu: Zvezda probila blokadu i prodisala

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.11.23. | 20:27

Velika pobeda crveno-belih

Posle serije poraza, tmurnih dana na Malom Kalegdanu, promene trenera, konačno Crvena zvezda vidi svetlo na kraju mračnog tunela. Prekinut je negativan niz u Evroligi, u sjajnoj atmosferi Beogradske arene pao je minhenski Bajern! Nije bilo lako. Ponovo je bilo padova u igri, mirisalo je da bi mogao da se ponovi scenario sa nekih od prethodnih mečeva, ali predvođena genijalnim Milošem Teodosićem, koji je imao sjajnu pomoć u Jagu dos Santosu, ekipa Janisa Sferopulosa upisala je prekopotreban trijumf za samopouzdanje i povratak u normalne tokove posle perioda koji će se sada mnogo lakše zaboraviti - 74:68.

Crveno-beli su posle dvocifrenog minusa u trećem kvartalu uspeli da preokrenu rezultat početkom odlučujuće deonice. Pa i da se odlepe. Ipak, pokazala je karakter i kvalitet i ekipa Pabla Lasa, vratila se u meč i poravnala, a onda je u poslednjem minutu tačku stavio Dos Santos - trojkom!

Izabrane vesti

Iako nije bilo blistavo, glavni utisak je ipak disertacija doktora košarke iz Valjeva. Teodosić je ponovo pokazao da ima veliku želju da napravi nešto veliko sa Zvezdom ove sezone, da je spreman da istro[i i poslednji atom snage, ma srce na terenu. Na kraju, magičan dabl-dabl sa 16 poena i 11 asistencija za indeks korisnosti 22.

Šabaz Nejpir je ponovo nabacio 11 poena, ali još jednom odigrao ispod neophodnog nivoa. Bilo je grešaka, promašaja, ali najviše brine govor tela Amerikanca od kojeg se mnogo očekuje. Možda i njega ova pobeda digne.

Zato je u njegovom "odsustvu" odličan posao odradio Jago. Brazilac je još jednom igrao sa velikom dozom energije, ali i hrabrosti. Ubacio je dve veoma bitne trojke, uspeo da uhvati i tri skoka, podeli dve asistencije. Na kraju osam poena i indeks devet, ali ostavio je bolji utisak nego što statitstika pokazuje.

Može crveno-bele da raduje i buđenje Majka Tobija u drugom poluvremenu (sedam poena i tri skoka), kao i Dejana Davidovca koji je odigrao jednu od ključni uloga u preokretu. Imao pet poena, sedam skokova i tri ukradene lopte za indeks 13. Standardno dobar i Luka Mitrović sa 11 poena i šest skokova za indeks 16, dok je borbeni Džoel Bolomboj uz osam poena ubeležio i sedam skokova (indeks 12).

U ekipi Bajerna 16 poena Karsena Edvardsa, po 12 su dodali Isak Bonga i Leandro Bolmaro, dok je Serž Ibaka brojao do 10.

Tvrd početak utakmice. Led je probio Mitrović posle dva minuta i 20 sekundi. Ekipe su bile u egalu, Bavarce je u igri držao raspoloženi Edvardsa, da bi Ibaka pokrenuo seriju gostuju 7:2, kojom su preuzeli kontrolu. Pomenuti dvojac je potom sa pet poena priveo uvodni kvartal kraju, pa je tim iz Minhena posle 10 minuta vodio 12:19, uz 10 poena Edvardsa i šest Ibake.

Na startu druge deonice trojka Davidovca, pa zakucavanje Tobija. U oba navrata ih je poslužio Teodosić i delovalo je da Zvezda preuzima kontrolu. Ipak, usledio je loš period igre u napadu. Bilo je i promašenih zicera, nisu crveno-beli mogli ništa da pogode sa distance, pa je Bajern poveo 19:27. Vratili su Mitrović i Bolomboj domaćina nakratko u igru, ali se Lasov tim ponovo odlepio (26:35). Nejpiru je ponovo malo šta polazilo za rukom, promašio je i dva penala, da bi Teodosić ponovo dobrim potezima vratio puls Sferopulosovoj ekipi. A onda, u poslednjim sekundama Hanga uzima težak šut sa distance i pogađa sa zvukom sirene za 33:35 posle 20 minuta.

Ipak, nije Zvezda uspela da nastavi u dobrom ritmu po povratku sa pauze. Usledila je revija trojki i ofanzivnih skokova tima iz Minhena. Bolmaro je ubacio dva šuta sa distance, po jedan Edvards i Bonga, pa je posle četiri minuta igre na semaforu stajalo 36:49, a tek ulaskom Davidovca i Dos Santosa crveno-beli su pronašli željeni ritam. Zategli odbranu, došla je iz nje i igra u tranziciji, pa laki poeni, a konačno su počele da ulaze i trojke, da bi posle Dos Santosovog hica van linije 6,75 i poena Davidovca nakon ofanzivnog skoka Zvezda svela zaostatak na 53:56. Bonga je potom dao trojku, pa se na odmor otišlo sa 53:59 za goste.

Nošena sjajnom podrškom sa tribina, Zvezda je nastavila da melje protivnika i topi minus. Giedraitis je ubacio dvojku pod faulom, pa i dodatno bacanje, a onda je Teo trojkom poravnao rezultat već u prvom minutu odlučujuće četvrtine. Mitrović i Tobi su doneli preokret i odjednom je Zvezda bila ta koja se pita. Na nešto manje od pet minuta do kraja vodila je 65:60. Uspeo je Bajern da izjednači na 68:68, potom je Teodosić sa linije penal bio polovičan, a onda posle dobre odbrane - trojka Dos Santosa. Kraj!

CRVENA ZVEZDA - BAJERN MINHEN 74:68

/12:19, 21:16, 20:24, 21:9/

Beogadska Arena

Sudije: Emilio Peres, Mikele Rosi, Srežo Silva

C. ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 16p,11as, Hanga 3, Davidovac 5, Mitrović 11, Simonović, Nejpir 11, Tobi 7, Bolomboj 8, Gedraitis 5, Kuzmić, Dos Santos 8.

BAJERN: Vajler-Beb 5, Fransisko 5, Edvards 16, Gifi, Bonga 12, Bolmaro 12, Obst 3, Ibaka 10, Heris, Branković, Buker 5, Gilespi.

EVROLIGA - 6. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Bajern Minhen 74:68

Fenerbahče - Olimpijakos U TOKU

Žalgiris - Asvel U TOKU

Olimpija Milano - Monako U TOKU

Valensija - Alba Berlin U TOKU

Petak

20.30: (1,35) Barselona (16,0) Panatinaikos (3,70)

20.30: (1,90) Baskonija (15,0) Partizan Mozzart Bet (2,10)

20.30: (1,80) Virtus (15,0) Anadolu Efes (2,25)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Bajern MinhenMiloš TeodosićLuka MitrovićDejan Davidovac

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara