"Tomašević"
"Tomašević"

Teren „Dejan Tomašević“ Beograđanima na poklon

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.16. | 13:07

Lepe jesenje dane ljubitelji košarke s Čukaričke padine od danas će moći da provode na obnovljenom terenu u Ulici obalskih radnika, preko puta broja 17. Svečanom otvaranju terena prisustvovao je i proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević, po kome je teren dobio ime

TomaševićVelika društveno odgovorna akcija kompanije Mozzart se iz Paraćina preselila u prestonicu Srbije, koja je od danas bogatija za renovirani košarkaški teren „Dejan Tomašević“. Proslavljeni košarkaš postigao je prvi pogodak na obnovljenom košarkaškom terenu, a stanovnici Čukaričke padine zvanično su dobili novo mesto za sport i rekreaciju.

Najkorisnijem igraču i članu prve postave idealnog tima Evrolige u sezoni 2001/2002, Dejanu Tomaševiću uručena je zahvalnica na podršci akciji, a član reprezentacija nekadašnje Jugoslavije koje su osvojile tri Evropska, dva Svetska prvenstva i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. godine poželeo je da se na terenu rode neki novi asovi.
"Divna stvar za decu i roditelje! Teren će biti pravi izazov da deca, kao što je to slučaj danas, izađu napolje i igraju košarku. Nadam se da će i u budućnosti teren biti pun dece i da će se na ovom terenu roditi neki novi šampioni. Ja sam počeo na slićnom terenu, oni su bitni za odrastanje sve dece, za igru i druženje", poručio je Dejan Tomašević.

Izabrane vesti

Njima na dar

Tomašević se obratio prisutnima

Prilikom otvaranja

Nakon zvaničnog dela održano je takmičenje u šutiranju trojki, a mnogobrojni građani su imali priliku i da porazgovaraju s bivšim košarkašem, koji je s velikim zadovoljstvom izašao u susret svima koji su želeli autogram ili fotografiju za uspomenu.

Košarkaški teren na Čukaričkoj padini je 34. od ukupno 100 terena koji će u okviru akcije kompanije Mozzart biti obnovljeni u Srbiji. Osnovna ideja je da se obnovom terena širom zemlje pošalje poruku o važnosti sporta, rekreacije i razvoja timskog duha kod mladih.
„Obnovom oronulih košarkaških igrališta u Srbiji kompanija Mozzart pomaže u stvaranju boljih uslova za razvoj budućih generacija košarkaša. Kroz saradnju s lokalnom zajednicom šaljemo poruku o važnosti sporta, rekreacije i zdravog načina života“, izjavila je Vida Savić, predstavnica kompanije Mozzart.

Dejan Tomašević

Akciju kompanije Mozzart podržali su brojni košarkaši i košarkaški stručnjaci, poput Dejana Bodiroge, Svetislava Pešića, Nikole Pekovića, Darka Miličića, Marine Marković, Marka Cvetkovića, Miljan Pavkovića, Milana Mačvana, Bobana Marjanovića, Stefana Birčevića, Marka Simonovića i mnogih drugih.

Kompanija MOZZART nastavlja akciju obnove košarkaških terena širom Srbije, a svi zainteresovani mogu nam dati predlog na internet stranici www.deotvogzivota.com.

Koš

(FOTO: Branko Starčević)


tagovi

Dejan TomaševićMozzartSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara