Luka Vildoza (©Starsport)
Luka Vildoza (©Starsport)

Teška povreda Luke Vildoze, mora na operaciju, novi peh za Lesora

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 01:43

Argentinca čeka duga pauza. Francuski centar takođe povređen u pobedi Panatinaikosa protiv Peristerija sa 90:75 u šampionatu Grčke

Košarakaši Panatinaikosa platili su skupu cenu pobede nad Peristerijem u dvorani OAKA sa 90:75 u šampionatu Grčke. Prošle sezone igrači večitih beogradskih rivala, Luka Vildoza i Matijas Lesor, doživeli su povrede.

Teže je prošao Atgentinac koga čeka operacija kolena i višemesečna pauza. Naime, bivši plejmejker Crvene zvezde zadobio je rupturu lateralnog meniskusa na startu meča. Osetio je bol u kolenu, srušio se na parket i nije mogao da nastavi meč.

Izabrane vesti

Posle magnentne rezonance, odlučeno je da Vildoza mora na operaciju u utorak“, saopštio je Panatinaikos.


Nije se proslavio Gaučos u dresu Panatinaikosa. Stigao je letos kao veliko pojačanje iz Crvene zvezde, ali nije bio u prvom planu kod turskog trenera Ergina Atamana. On je ove sezone u Evroligi u proseku igrao 17,4 minuta, a imao je učinak od skromnih 6,8 poena, 1,7 skokova i 1,7 asistencija.

Peh je zadobio i bivši centar Crvene zvezde i Partizana Matijas Lesor koji je takođe u prvom poluvremenu morao da napusti teren. Vidno je hramao, a radi se o povredi mišića, a neizvesno je koliko će robusni košarkaš da odsustvuje. Miljenik Grobara je ove sezone nastavio sa odličnim igrama i u dresu novog kluba kao što je blistao u Partizanu. Igrao je u proseku 27,4 minuta u Evroligi, a imao je učinak od 13,5 poena, 5,6 skokova, 0,7 blokada

Naredne nedelje, PAO u Atini dočekuje Anadolu Efes i Monako u duplom kolu u Evroligi. Posle 13 mečeva grčkog šampionata, Zeleni su lideri sa svim pobedama, dok Olimpijakos ima jedan poraz, upravo od ljutog gradskog rivala.



tagovi

KK PanatinaikosLuka VildozaEvroligagrčka košarkaška superligaMatijas Lesor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara