Janis Strelnijeks (©FIBA Champions League)
Janis Strelnijeks (©FIBA Champions League)

Težak udarac za Letoniju, Strelnijeks propušta Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.03.23. | 17:59

Iskusnom beku stradala Ahilova tetiva

Do žreba za Mundobasket ostalo je još mesec i po dana, do početka takmičenja nešto više od pet meseci, a već sada je jasno da Letonija neće moći da računa na Janisa Strelnijeksa.

Iskusni bek i jedan od najboljih igrača Letonije biće van terena minimum šest meseci pošto je pokidao Ahilovu tetivu u utakmici FIBA Lige šampiona protiv Galatasaraja. On je utakmicu morao da napusti posle 23 minuta provedena na parketu i 15 ubačenih poena.

Izabrane vesti

Nažalost, pregled magnetnom rezonancom potvrdio je težinu povrede i da ga neće biti sigurno bar pola godine. To automatski znači da neće biti spreman za Mundobasket koji se igra od 25. avgusta do 10. septembra.

Aekov bek prosečno je beležio 14,1 poen, tri asistencije i 1,1 skok uz indeks korisnosti 11,7 u 12 utakmica Lige šampiona. Takođe, Strelnijeks je jedan od najzaslužnijih igrača za dominantan plasman Letonije na Svetski kup. On nikada nije igrao na Svetskom kupu, ali je odigrao nekoliko bitnih utakmica u drugom krugu kvalifikacija.

Tokom četiri nastupa u avgustu i novembru prosečno je imao 9,3 poena. Tokom karijere igrao je na četiri Evrobasketa – 2011, 2013, 2015. i 2017. godine.


tagovi

Janis StrelnijeksKošarkaška reprezentacija LetonijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara