Košarkaši Njujorka (©AFP)
Košarkaši Njujorka (©AFP)

Tibodo našao recept za Filadelfiju i naneo joj prvi gostujući poraz u 2023. godini, Embid kao beli medved

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.02.23. | 03:19

Furnije trojkama i Rendl dobrim rešenjima obezbedili važan trijumf Njujorku; Sjakam sa penala doneo pobedu Torontu u tesnom okršaju sa Memfisom

Njujork Niksi su ponovo u modi, Tom Tibodo uspeo je u onom što njegove kolege još nisu uspele u 2023. godini - da nanese poraz Filadelfiji kada dođe u goste!

Impozantno zvuči da se Fila držala više od mesec dana iliti osam utakmica bez poraza u prvenstvu, a posle sigurnog trijumfa u Teksasu nad San Antonio Sparsima, izgledalo je da su Džoel Embid i društvo na putu da upišu novi brejk. Tako nisu mislili Niksi koji su u zanimljivom meču na parketu Medison Skver Gardena slavili rezultatom 108:97.

Izabrane vesti

Gosti su držali glavnu reč na parketu gotovo tri pune četvrtine, ali je u poslednjem dvanaestominutnom intervalu sve počelo da se okreće na vodenicu domaćina. Posle obostranog posta u uvodna dva minuta, Tajriz Maksi potvrdio je zašto važi za jednog od najbržih košarkaša u ligi, pošto je uz brzopotezno polaganje izvukao i faul za dodatno slobodno bacanje.

Niksi su počeli da se vraćaju i dižu zahvaljujući odličnim procentima šuta za tri poena. Počelo je sve hicem Majlsa Mekbrajda, da bi Obi Topin sa linije slobodnih bacanja doveo meč u ravan kod 82:82, posle čega je komandu preuzeo Evan Furnije. Francuski internacionalac pogodio je dve važne trojke, čemu se pridružio Džejlen Branson pogocima sa crte za 91:84.

Intenzitet domaćeg sastava nije padao i taj momentum iskoristio je da zadrži prednost do kraja. Promašaji Džejmsa Hardena samo su ubrzali ceo proces, da bi Džulijus Rendl svojim pametnim rešenjima zatvorio meč i zadržao Nikse na dvocifrenoj prednosti.

Rendl je meč završio sa 24 poena, devet skokova i sedam asistencija, Branson je imao 21-5-7, dok je Furnije ubacio 17 poena uz pet trojki! Džoel Embid bio je ispred svih sa 31 poenom uz 14 skokova, ali ne može se reći da je imao naročito dobru partiju. Čak 18 poena dobio je sa slobodnih bacanja, a iz igre je šutirao 6/16!

Toronto je slavio tesnu pobedu u Memfisu rezultatom 106:103. Heroj trijumfa Reptorsa bio je Paskal Sjakam sa dva realizovana penala devet sekundi pre isteka vremena. Prethodno je Tajs Džons na ulasku u poslednji minut susreta doneo hicem sa poludistance Grizlisima prednost od 103:100, da bi Skoti Barns sa dve vezane realizacije doveo Toronto na prag trijumfa koji je potvrdio Sjakam. Šut za produžetak nije uspeo da pogodi Džeren Džekson.

Sjakam je predvodio listu strelaca gostiju sa 19 poena, Kris Bušer ga je pratio sa 17 poena i 10 skokova. Dezmond Bejn je susret u kojem nije bilo Džaa Moranta zbog povrede ručnog zgloba ubacio 26 poena uz 10/17 iz igre, dok je Džekson imao 18 poena uz svih šest promašaja za tri.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Orlando 113:119

/Bol 33 - Bankero 20/

Indijana - Klivlend 103:122

/Tarner 27 - Garland 24/

Memfis - Toronto 103:106

/Bejn 26 - Sjakam 19/

Njujork - Filadelfija 108:97

/Rendl 24 - Embid 31/

Minesota - Denver 128:98

/Edvards 20 - Porter 22/

Nju Orleans - Sakramento 136:104

/Marfi 30 - Monk 16/



tagovi

Njujork NiksFiladelfija SeventisiksersDžulijus RendlEvan FurnijeDžoel EmbidDžejms HardenNBA ligaToronto ReptorsMemfis GrizlisDža MorantPaskal SjakamDezmond BejnDžeren Džekson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara