(©FIBA)
(©FIBA)

Tina Krajišnik: Mnogo nam znači kad vidimo srpske zastave na tribinama

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 08:33

Kapiten košarkašica Srbije ističe značaj podrške navijača u Sidneju i tvrdi da će puna dvorana protiv Australije motivisati naš mladi tim

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Kapiten reprezentacije Srbije Tina Krajišnik odigrala je još jedan dobar meč. Uz deset poena upisala je i šest skokova i tri asistencije i bila jedna od najkorisnijih igračica našeg tima u pobedi nad Japanom u 2. kolu Svetskog prvenstva (69:64).

Izabrane vesti

Velika je stvar što smo ostvarile pobedu, jer nije bilo mnogo vremena za oporavak od prošle utakmice. Uspele smo da popravimo neke stvari, ali je opet bilo padova u igri. Definitivno moramo da uradimo nešto da smanjimo trajanje tih oscilacija, da periodi kada grešimo i gubimo koncentraciju budu što kraći. Ovo je mlad tim koji mora još da uči i stiče iskustvo, tako da su usponi i padovi razumljivi. Ali, ono što me raduje jeste da su naročito mlade igračice pokazale jak karakter u pobedi protiv Japana“, istakla je Tina Krajišnik.

Ona je uverena da će puna dvorana u nedelju protiv Australije biti jedan od značajnih faktora za srpski tim.

Kao profesionalce, i mene i moje saigračice to motiviše, tako da očekujemo dobru utakmicu. Već smo igrali protiv Australije u kvalifikacijama, kada smo mi bili domaćini i ostvarili smo pobedu. Sada će oni imati veću podršku publike, ali i mi ovde u Sidneju imamo navijače. Verujte, mnogo nam znači kada pogledamo u tribine i vidimo srpske zastave i naše ljude koji nas bodre. Verujem da će nam biti vetar u leđa i u nedelju i da će ih ova pobeda protiv Japana motivisati da dolaze u što većem broju – istakla je najiskusnija igračica Srbije“.

U jednu od junakinja pobede košarkašica protiv Japana (69:64) izrasla je Ivana Raca, koja je u ključnim momentima zajedno s Jovanom Nogić donela prevagu na stranu srpskog tima. Sa 11 poena i sedam skokova doprinela je u ofanzivi, ali što je još značajnije - dominirala je u odbrani, kako u skoku pod našim košem, tako i sa tri izuzetno važne ukradene lopte.

„Izvukli smo važne pouke iz poraza od Kanade i nismo dozvolili da nam se neke od tih loših stvari ponove protiv Japana. Bilo je grešaka i danas, ali najvažnije je da smo ostvarile ono što smo želele, a to je pobeda. Takođe, sprovele smo na terenu ono što je Marina tražila od nas, a pokazale smo i da imamo ogromnu energiju. To mnogo znači, naročito kad se dešavaju greške, ali verujem da će ih biti sve manje kako takmičenje bude odmicalo“, rekla je Raca.

Meč trećeg kola grupne faze takmičenja, između Australije i Srbije, igra se u nedelju u 10.00 časova ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ 

 


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za košarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara