Nikola Topić (©ABA liga)
Nikola Topić (©ABA liga)

Titula ABA lige bi jedina dala smisao boravku Nikole Topića u Zvezdi

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 13:00

Talentovani plejmejker na leto kao visoko pozicionirani pik odlazi u NBA ligu, a da u voljenom klubu nije spojio čak ni polusezonu

Posle 110 dana pauze, Nikola Topić se ponovo našao na parketu u opremi Crvene zvezde. Iznenada, iako se njegov povratak posle povrede kolena podgrevao sedmicama unazad i u iznemoglom iščekivanju držao navijače crveno-belih. Za 16 minuta provedenog u igri u ubedljivom slavlju nad SC Derbijem (77:92) ostavio je više nego solidan utisak s obzirom da tri i po meseca nije odigrao takmičarski meč. Prvi šut sa linije za tri poena je pronašao dno mrežice, potom je ušao još jedan. Svekupno osam poena uz dva skoka, jednu asistenciju i ukradenu loptu, čime je iste sekunde stavio do znanja da će predstavljati važnu kariku crveno-belih na putu ka povratku jadranske krune, koja bi jedina mogla njegov kratkotrajni i nekontinuirani boravak u seniorskom timu voljenog kluba da učini smislenim.

Jasno je kao dan da perspektivni plejmejker od narednog leta menja prebivalište i odlazi za američkim snom. Odavno mu se predviđa visoki pik na predstojećem NBA draftu (u prvih pet), a samim tim i sigurna budućnost u košarkaškim vodama Atlantika. To isto znači da će njegova epizoda u Zvezdi doći do svog kraja pre nego što je uopšte i počela. Jer, jedan od najtalentovanijih evropskih igrača svoje generacije je tehnički na Malom Kalemegdanu proveo tri sezone pošto se prvom timu priključio još u sezoni 2021/22, međutim faktički nije odigrao ni polusezonu.

Izabrane vesti

Sa jučerašnjim okršajem protiv "studenata" ukupno je nastupao u tek 13 utakmica u dresu Zvezde (11 u ABA i dve u Evroligi). Praktično ništa. Svakako premalo za igrača koji je u klupskim strukturama bio smatran za najvećeg prospekta (realno i celokupne srpske košarke) i neko oko koga se treba graditi budućnost. Tako se sa njime nije ophodilo jer je najpre lani prosleđen u OKK Beograd (zabranjen mu odlazak u FMP), a ove sezone u Megu gde je u prvom delu sezone potpuno eksplodirao i zavredeo nagradu za najboljeg mladog igrača Jadranske lige (ali i visok pik na draftu). Kada se vratio u matični klub, uspeo je da odigra samo tri utakmice pre nego što je na večitom derbiju protiv Partizana odigranom 4. januara doživeo neprijatnu povredu.

Sigurno da zbog svega toga, mladi as nosi određenu gorčinu u sebi, ponajviše jer je kao mali gledajući oca navijao i sanjao o danima kada će pred punim tribinama istrčati na teren Pionira ili Arene, čak i zavredeti skandiranje vernih navijača. Nije mu se tako namestilo. Barem ne za sada.

Kako se ne bi njegov boravak na Malom Kalemegdanu smatrao protraćenim, osvajanje titule u ABA ligi, i Topićevo direktno učestvovanje na tom pohodu (u ovogodišnjem osvajanju Kupa nije učestvovao, kao ni u ABA tituli osvojenoj 2022.) jedino je čime može da ostavi određeno nasleđe. Još kada bi to bilo u obračunu sa najvećim rivalom, priča bi dobila i epske odlike. Mogao bi onda spokojan i punog srca da ode u potragu za boljim (košarkaškim) životom.


tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaNikola Topić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara