Harden u prodoru (© AFP)
Harden u prodoru (© AFP)

To je taj tandem snova: Harden za Durenta i – ide trojka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.01.21. | 04:38

Četvrta vezana pobeda Bruklina, ovoga puta u derbiju večeri, nad Milvokijem – 125:123

U jednom trenutku bio je među najlošijim timovima NBA lige. U prethodne dve sezone nekako se dogegao do plej-ofa i ispadao već u prvoj rundi. A ako je suditi na osnovu poslednje dve utakmice biće Bruklin kandidat za finale Istočne konferencije, možda čak i prsten, jer konačno ima rođene pobednike. Dokazano u susretu sa još jednim pretendentom na visok plasman, pošto su Netsi u Njujorku uzeli meru Milvokiju – 125:123.

Opet zahvaljujući Kevinu Durentu i Džejmsu Hardenu. Kao pre dve večeri protiv Orlanda, dve velike zvezde režirale su pobedu koja je ekipu Stiva Neša podigla na peto mesto tabele, sa učinkom od devet slavlja i šest poraza. Od tih devet, četiri su vezana, a dva minula nagoveštaj da tek oformljeni tandem s razlogom puca visoko.

Izabrane vesti

Njih dvojica su bili ne samo nejefikasnijih akteri pobedničkog tima, nego i momci koji su upornim Baksima (vratili se sa minus 11) zadali završni udarac. Harden jeste promašio otvorenu trojku, ali je pokupio loptu, odmah proigrao Durenta, čiji hitac van linije 7,24 je bio precizan 36 sekundi pre poslednjeg oglašavanja sirene. Na kraju je ispalo da je KD junak, a mogao je lako da bude i tragičar, u narednom napadu ispustio je loptu, prižio gostima šansu da odvedu meč u produžetak, možda i pobede, međutim, pokušaj Krisa Midltona iz ne baš izgledne pozicije završio je samo na obruču.

Durent je meč viner, mada će američka javnost će pohvalama zasuti Hardena. S razlogom, jer je opet blistao. Na debiju je upisao 32 poena, a u derbiju večeri ubacio Milvokiju 34. Doduše, šut ga još ne služi (realizovao tek tri od deset trojki), međutim, novajlija iz Hjustona nema problem sa samopouzdanjem. Zato je i doveden. I ne samo zbog toga. Upisao je 12 asistencija, odlično sarađivao sa Durentom i Deandreom Džordanom (nepogrešiv iz igre, 6/6), uhvatio šest lopti i sa njim Bruklin izgleda ozbiljno.

Lepo je videti i Kevina Durenta kao posle problema sa povredama podseća na igrača kakav je bio u Oklahomi i Golden Stejtu. Kraj njegovog imena 30 poena, devet skokova i šest asistencija, a veliku ulogu u pobedi domaćina odigrao je i Džo Haris (20 poena). Šta li će tek biti kad se vrati Kajri Irving, najavljen već za gostovanje Klivlendu za dva dana?

Milvoki je, pak, dobio upozorenje koliko ga mukotrpan zadatak čeka da ponovi lanjski rezultat kad je bio prvi na Istoku. Sad ima ogromnog izazivača. Moraće Janis Adetokunbo (34 poena, 12 skokova) i Kris Midlton (20) da razigraju makar još jednog igrača, iako su u derbiju raspoloženi bili Džru Holidej (22) i Bruk Lopez (15).

 Za Netse – nedovoljno.

REZULTATI NBA LIGE

Njujork - Orlando 91:84

/Baret 22 - Vučević 24/

Atlanta - Minesota 108:97

/Hanter 25 - Rasel 31/

Portland - San Antonio 104:125

/Lilard 35 - Aldridž 22/

Memfis - Finiks 108:104

/Klark 17 - Ajton 18/

Bruklin - Milvoki 125:123

/Harden 34 - Adetokumbo 34/

Toronto - Dalas 116:93

/Lauri 23 - Porzingis 23/

Čikago - Hjuston 125:120

/Levin 33 - Oladipo 32/

Majami - Detroit 113:107

/Adebajo 28 - Grent 27/

Bruklin – Milvoki 125:123

/Harden 34 – Adetokunbo 34/



tagovi

Džejms HardenKevin DurantJanis AdetokunboBruklin NetsMilvokiMilvoki BaksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara