Majk Tobi (Foto: ABA League/Crvena zvezda/Đorđe Kostić)
Majk Tobi (Foto: ABA League/Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

Tobi cepao mrežice, Cibona se smrzla na -28 u Areni

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 20:36

Još jedna prilično rutinska pobeda Crvene zvezde za 9-1 u ABA ligi

Hladno decembarsko veče u Beogradu. Pogotovu za košarkaše Cibone. Nisu uspeli da ispariraju Crvenoj zvezdi koja nije preterano briljirala, već je odigrala koliko je bilo potrebno da se upiše trijumf i na kraju slavila sa više nego ubedljivih 84:56. Ponovo je Janis Sferopulos iskoristio priliku da odmori pojedince, Nemanja Nedović je ostao i van protokola, ali to nije usporilo nejgov tim da upiše devetu pobedu u regionalnom takmičenju i zadrži se na vrhu tabele posle petog vezanog trijumfa.

U laganom ritmu, uz pre svega solidnu igru u odbranu, crveno-beli su napravili dobru uvertiru za predstojeću turneju po Španiji, gde ih čekaju gostovanja Valensiji i Baskoniji u duplom kolu Evrolige. A u napadu je blistao Majk Tobi i uperio prstom u svoj budući tim pred duel u Fonteti. Ubacio je 23 poena, gađao 6/7 za dva i 3/4 za tri.

Izabrane vesti

Ispratili su ga Luka Mitrović i Jago Dos Santos sa po 11 poena, a u strelce se na kraju nisu upisali samo Dejan Davidovac i Šabaz Nejpir. Amerikanac je doduše samo jednom i šutnuo, ali je podelio sedam asistencija i uhvatio tri skoka za indeks 10.

Iako je imala 19 izgubljenih lopti, imala je Zvezda dobre procente iz igre, pogodila 22/27 šuteva za dva (81,5 odsto) i 10 od 23 za tri (43,5). Kontrolisala je skok (29:23) imala četiri ukradene lopte više od rivala.

Kod Cibone je na kraju najefikasniji bio Domagoj Proleta sa 13 poena, dok su po 10 dodali Ivan Perasović i Jakov Mustapić.

Lagan ritam u uvodnim minutima susreta. Giedraitis je dobro krenuo, pogodio dve trojke već u uvodna dva i po minuta, ali je na drugoj strani Proleta učinio isto. Držala se Cibona u prvih pet minuta, ali onda nije imala rešenja za Mitrovića. Serijom poena i dobrih poteza doneo je Zvezdi prednost 17:11, da bi se na odmor posle četiri vezana poena Lazarevića otišlo sa 21:16 u korist domaćina.

Drugu četvrtinu je sjajno otvorio Tobi, pa je posle njegovih devet vezanih poena Zvezda povela 30:18. Mitrović je održao dvocifrenu prednost, a onda je Tobi nastavio da zatrpava protivnički koš, pa je sa novih pet poena odveo domaćina na 39:21. Cibona je odigrala nešto bolje u završnici kvartala, iskoristili blago opuštanje Sferopulosovih pulena, ali je uspela da smanji zaostatak samo za poen do poluvremena – 46:29.

Nisu crveno-beli briljirali u trećoj deonici, ali su odrađivali posao. Podigli su nivo igre u odbrani i to je bilo dovoljno da se prednost održava oko 20 poena. Ipak, došlo je do prevelikog opuštanja usled velike razlike, pa je i trener Sferopulos podviknuo sa klupe nakon jedne izgubljene lopte, a onda i polaganja Mustapića pod faulom. Odregovao je Teodosić trojkom za 59:39, da bi se na poslednju pauzu otišlo sa 61:43 na semaforu.

Promešao je karte Zvezdin trener za poslednju četvrtinu, ali to nije usporilo Zvezdu na putu ka devetoj pobedi. Dobio je prostora i Dalibor Ilić, sasvim solidno ga iskoristio, odmorili su se Mitrović, Teodosić, Bolomboj, Davidovac i Giedraitis, ali crveno-beli su i bez nosioca uvećavali prednost i rutinski priveli meč kraju.

ABA Liga - 10. kolo

Petak

Split - Krka 78:74

/Fanderburk 16 - Špan 15/

Subota

Igokea - Mornar 84:64

/Tanasković 19 - Viters 13/

Borac Mozzart - Budućnost 67:86

/Tasić 22- Vilijams 15/

FMP - Partizan Mozzart Bet 61:105

/Vukčević 16, Koprivica 16, Panter 16 - Živanović 12/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Zadar 73:79

/Radović, Kobs 15 - Božić 32/

Crvena zvezda - Cibona 84:56

/Tobi 23 - Proleta 13/

Ponedeljak

18.00 Studentski centar - Mega



tagovi

KK Crvena zvezdaCibonaLuka MitrovićMajk Tobi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara