Tobajas Heris (©AFP)
Tobajas Heris (©AFP)

Tobi Heris: Luka je alfa mužjak NBA lige, Lejkersi i Netsi nisu prvi favoriti za prsten, a Simons…

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.10.21. | 12:11

“Kako ja gledam na celu tu situaciju? Kao i ostatak ekipe. Rešili smo da to izbacimo iz naših glava, da se fokusiramo na parket i držimo stvari pod kontrolom“

Osim što ga ljubitelji NBA košarke godinama unazad prate na različitim adresama kao jednog od boljih igrača na svojoj poziciji, Tobajas Heris poznat je u Srbiji i po prijateljstvu sa Bobanom Marjanovićem.

Njihov odnos počeo je da se gradi dok su zajedno igral i u Detroitu, potom su zajedno otišli u Los Anđeles Kliperse, pa u Filadelfiju. Imali su čak i svoj šou “Bobi i Tobi“. Put ih je 2019. godine razdvojio. Heris je ostao u Fili, Marjanović je otišao u Dalas kod Luke Dončića, ali su ostali prijatelji i čak snimaju reklame zajedno.

Izabrane vesti

21.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Cedevita Olimpija (3,90)

Dok Mavsi sa Dončićem još grade pobedničku franšizu koja može da se umeša u borbu za prsten, Filadelfija poslednjih sezona uvek je u krugu favorita za finale, ali ekipa nakrcana talentom nije dosad uspela da napravi značajniji rezultat. Velika šansa propuštena je prošle sezone kada je Fila posle skora 49-23 i prvog mesta na Istoku podbacila i ispala u konferencijskom polufinalu od Atlante Bogdana Bogdanovića.

“Bilo je jako teško. Imali smo šansu, ali sve je to deo života i igre. Sada moramo da pronađemo način da se podignemo, da ponovo budemo u trci. Otkako sam ovde svake sledeće sezone bili smo bolji nego prošle. Bili smo počišćeni u ’bablu’ na Floridi, pa smo postali najbolji tim Istoka u ligaškom delu. Znamo šta nam je činiti, samo moramo da ostanemo fokusirani“, kaže Tobi u intervjuu za madridsku Marku.

Smatra da je predsezona bila uspešna, uprkos skoru 2-2 i što se Filadelfija nalazila u centru pažnje javnosti iz pogrešnih razloga. Razlog je slučaj Bena Simonsa koji nije odradio pripreme sa ekipom, zbog čega je kažnjen sa preko milion dolara.

“Nije nas taj momenat poremetio, niti nam je teško palo sve što se pisalo i pričalo. Kada istrčimo na parket i počnemo da igramo samo to nam je važno. Kako ja gledam na celu tu situaciju? Kao i ostatak ekipe. Rešili smo da to izbacimo iz naših glava, da se fokusiramo na parket i držimo stvari pod kontrolom“.

Trenera Doka Riversa poznaje još iz vremena kada su zajedno bili u Klipersima, ubrzo su obnovili saradnju u Fili...

“Odličan trener, sjajna ličnost i osoba van dimenzije onoga što se dešava na terenu kada je trener. Svi igrači su dobro prihvatili njegovu viziju košarke i radnu etiku, jer u svakom trenutku znamo šta on želi od nas. Često razgovaramo jer me vidi kao jednog od lidera ovog tima“.

Džoel Embid godinama važi za jednog od najdominantnijih centara lige...

“Strašan igrač. Pogledajte njegovu prošlu sezonu, koju je igrao na MVP nivou. Nadam se da će i ove sezone biti takav, pa čak i da će moći da pruži još bolje partije. Naravno, želim i da ga mi kao tim ispratimo u svim pobedama i uspemo kao ekipa. On je dominantan igrač, jedan od najdinamičnijih centara današnjice“.

Seventisiksersi imaju kvalitet na gotovo svim pozicijama, ali šta je to što je ekipi neophodno da bi otišla korak dalje?

“Potrebni su timska hemija i igrači koji žele da rastu s vremenom“.

Javnost već neko vreme govori o Lejkersima i Netsima kao glavnim favoritima za titulu?

“Nisam saglasan. I mi se nešto pitamo. Bićemo tu na kraju sezone, mi smo takođe jedni od favorita“.

Uvrštavate Netse u favorite uprkos svemu što se dešava oko Kajrija Irvinga, koji je odstranjen iz tima?

“Bruklin je i dalje jako talentovana ekipa i biće na vrhu, siguran sam“.

NBA liga puni 75 godina, zbog čega ukazuje čast i predstavlja 75 najboljih igrača u istoriji. Ko su vaših top 5?

“Majkl Džordan, Lebron Džejms, Medžik Džonson, Karim Abdul Džabar i Vilt Čembrlejn“.

Od današnjih igrača ko vam je u top 5?

“Ne znam. Durant je svakako najteži igrač za čuvanje u današnjoj košarci, za ostale je teško reći“.

A, ko vam je bio inspiracija kao dečaku?

“Majkl Džordan, bez sumnje“.

Među igračima koje stručnjaci vide kao budućnost košarke tu je i Luka Dončić. Da li ga vidite kao sledećeg alfa mužjaka NBA lige?

“Ne, ne vidim ga kao sledećeg alfa mužjaka NBA lige, zbog toga što je to već sada. Luka je jako nezgodan rival. Superzvezda. Njegova igra je godinama ispred onoga što bi realno trebalo da bude i onoga što su ljudi verovali da može“.



tagovi

Tobajas HerisFiladelfija SeventisiksersNBA ligaBen SimonsLuka DončićKevin Durant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara