Tomić: Igrali smo s Partizanom tri puta, znamo šta mogu da urade

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.19. | 12:15

Trener crveno-belih smatra da je prvi cilj ostvaren i da se sada ide u napad na preostale

Vreme prve polufinalne utakmice Jadranske lige i prvog večitog derbija u doigravanju posle 2015. godine konačno je stiglo. U subotu oko 21 čas znaćemo ime pobednika, a na Malom Kalemegdana nadaju se da će to biti upravo - Crvena zvezda.

Trener Milan Tomić istiće da je crveno-belima posle jednogodišnje pauze došao trenutak da se vrati u Evroligu. 
"Ne razmišljam o neuspehu, ne razmišljam o tome da li će Zvezda igrali Evroligu ili ne. Mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo, počev od prve utakmice, pa do cele ove serije. Zvezdi je mesto u Evroligi i ne razmišljam o tome šta će biti dalje, u budućnosti, moj posao... Došao sam da budemo šampioni, da budemo prvi, da osvojimo ABA... Prvi cilj smo ispunili, sada ćemo probati da ispunimo ostale ciljeve", rekao je Milan Tomić tokom konferencije za medije na Malom Kalemegdanu.

Izabrane vesti

Na konkretno pitanje - da li je Crvena zvezda favorit u ovoj seriji? - Tomić je rekao:
"Favoriti smo jer imamo prednost domaćeg terena, publiku na našoj strani i ona će nam biti šesti igrač na terenu".

Strateg srpskog šampiona analizirao je igru Parnog valjka...
"Gledajući kako Partizan igra cele godine, moramo da igramo dobro u odbrani, tranziciji... Partizan traži brze i lake poene u kontrama i igri na piku, tu prednjači tandem Renfro – Lendejl koji donose te lake poene. Druga stvar na šta treba da obratimo pažnju je skok u napadu. Ako pogledate imaju tri-četiri igrača koji dolaze do lakih skokova. Pritom, Vanja Marinković je odličan šuter, Đorđe Gagić igra na postu, Veličković isto..."

Ambasador Jadranske lige Žarko Paspalj je uoči početka ovogodišnjeg polufinala da serije na dve pobede nisu dobre i da bi trebalo da se promeni sistem...
"Da li je Žarko dao neki predlog", pitao je Tomić, na šta je dobio odgovor da je Paspaljev predlog da se igra na tri dobijene...
"Gledajte, o ovoj temi bismo sad mogli sat i po vremena da pričamo. Isto pitanje postavljeno je i za Evroligu i sistem plej-ofa kakav jeste. Ne želim da ulazim sada u to, mi se spremamo za polufinale kakvo jeste".

Konferencija pred nove okršaje sa Partizanom savršeno je vreme da novinari pitaju To​mića o tome koliko je zadovoljan napretkom ekipe u odnosu na početak sezone?
"Tražio sam u ovih osam meseci od mojih igrača da se radi i napreduje, da slušaju koje im informacije dajem, da uvek budu na 100%. Nemam zamerki ni za jednog igrača što se tiče njihovog zalaganja i ono što sam tražio. Napredak je veliki, bilo je i pada tokom sezone, ali to je normalno jer nijedna ekipa ne može da igra u visokom ritmu sve vreme. Zato u subotu očekujem još bolju utakmicu i kvalitetniju igru".

U poređenju večih rivala vidi se da Crvena zvezda ima veći broj igrača koji su se borili za titule tokom karijera, mnogi su ih i osvajali...
"Jeste, ali ne bih sada ulazio u poređenja dva tima sa tog aspekta. Gledam isključivo svoj tim i svoje igrače, neću da se bavim tim stvarima".

Crvena zvezda je imala sasvim dovoljno vremena za uigravanje i odmor, s obzirom da je već mesec dana poznato da će plej-of dočekati s prvog mesta...
"Imali smo četiri utakmice gde smo znali da smo prvi na tabeli, bilo je vremena za uigravanje. Ali, nismo razmišljali o tome. Morali smo svaki meć da odigramo korektno i pobedimo. Kao, na primer, u Zadru. Partizan za nas nije bila bitna utakmica rezultatski, ali nismo kalkulisali i išli smo na pobedu. Što se tiče igrača, ekipa je u usponu forme".

O pitanju arbitara nije želeo, ali o predstojećoj utakmici jeste...
"Protiv Partizana smo igrali tri puta, znamo šta i kako može da uradi. Kao i oni za nas, napravili smo dobre treninge. Želimo da krenemo u seriju sa 1:0, da pobedimo i spremimo se za naredni meč".

Foto: Star Sport


tagovi

Milan TomićBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara