Tomić: Očekujem drugačiji meč od prvog, sa manje poena

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.19. | 11:05

Crveno-beli spremni za novi sudar s večitim rivalom

Košarkaši Crvene zvezde stigli su na prag odlaska u finale Jadranske lige, ali da bi se to zaista i dogodilo moraće da prođu još jedan, izuzetno zahtevan test - da u grotlu Partizanovih tribina overe i drugu pobedu u polufinalu i tako odu korak dalje (subota, 19.00).

Odluka o igranju Reglanda će biti doneta sutra ujutru

Izabrane vesti

Upravo zato trener Milan Tomić zahteva od svojih igrača maksimalnu koncentraciju i želi da njihov fokus bude samo i isključivo na teren. 
"Mi vodimo sa 1:0 i što je bilo najbitnije, to smo ispunili - dobili smo taj prvi meč i sačuvali naš teren. Još jednom bih rekao da je atmosfera u prvoj utakmici bila fenomenalna i da su navijači bili naš šesti igrač", podvukao je Tomić i okrenuo se sledećem okršaju s Partizanom:
"Vođstvo sada ništa ne znači, to što vodimo sa 1:0 znači samo da moramo da budemo spremni na njihov odgovor, da na parketu odigramo kvalitetnije, da probamo da izostavimo te sitne greške i padove, kako bismo se plasirali u finale".

Osvrnuo se strateg crveno-belih na ekipu Partizana i to koliko je važno da njegova ekipa bude na maksimalnom nivou. 
"Partizan nije ista ekipa kao na početku sezone, doveli su četiri igrača, iskusnog evroligaškog trenera Trinkijerija. Njihovim dovođenjem cilj je postao da se plasiraju u finale i naprave što veći uspeh do kraja Jadranske lige. Zato moramo da imamo 100 odsto koncentraciju na ovu utakmicu".

Pre sedam dana Tomić je izjavio da je "Crvena zvezda favorit jer igra pred svojim navijačima", sada nas je zanimalo - ko je u subotu favorit?
"Pazite, ovo je specifična utakmica, posebna utakmica za sebe. E sad, da li smo u ovom trenutku favoriti mi ili oni, to ne mogu da kažem, ali znam da mi idemo da se plasiramo u finale. Kad biste vi (novinari) ili ja znali kojim tokom će ići utakmica, lakše bi bilo svima. Verujem da će biti drugačija utakmica, mnogo drugačija u odnosu na prvu. Na manje koševa".

I kapiten Branko Lazić uveren je da Crvena zvezda može do finala baš na parketu najvećeg protivnika.
"Što se tiče prve utakmice, ostvarili smo naš cilj, a to je pobeda. Došli smo do nje možda i težim putem, ali najbitnije je da smo pobedili. Imali smo dovoljno vremena da analiziramo sve detalje i siguran sam da možemo u subotu da zabeležimo drugu pobedu za prolazak u finale", smatra Lazić i zaključuje:
"Jesmo opušteniji nego u prvoj utakmici, ali kako svi znamo šta nosi nova pobeda svakako da postoji doza pritiska, ali svesni smo svega. Ako ne osećaš pritisak i ne znaš da se nosiš s istim, nemoj da se baviš sportom".

Iz kluba su se pozvali na akt 41.3 pravilnika Jadranske lige i pozvali navijače da ne dolaze u dvoranu Aleksandar Nikolić na utakmicu i da organizovanih navijača gostiju neće biti. Opet, Partizan će zbog bezbednosne regulative ostaviti jedan deo tribina ograđen, za slučaj da se neko od navijača pojavi na tribinama. 

Crvena zvezda je izrazila nezadovoljstvo što su se na društvenim mrežama pojavila imena arbitara koji će deliti pravdu u subotu, dan pre nego što je to zvanično trebalo da se dogodi na sajtu Jadranske lige i ukazala na postojanje dvostrukih aršina. Sudijska trojka biće - Matej Boltauzer, Saša PuklMiloš Koljenšić.

Foto: Star Sport


tagovi

Milan TomićBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara