Humana nota u kontinentalnim finalima Dote

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.03.20. | 16:01

Sav prikupljeni novac biće prosleđen međunarodnim fondovima koji se bore protiv pandemije virusa korona

Virus korona zaustavio je sve moguće sportove, sem onih koji se vode u elektronskoj formi. Ljubitelji video igara su tako kroz prethodne dane i nedelje imali priliku da gledaju brojne okršaje u Counter Strike-u, LoL-u, a danas je došlo vreme i za kontinentalna finala u Doti.

Ukupno 24 tima započela su takmičenje na svih šest kontinenata, sa ciljem ne samo da osvoje titulu, već i da sakupe što više novca kroz donacije za međunarodne zdravstvene fondove u borbi protiv virusa korona. To daje ovom nadmetanju još jednu humanu notu.

Izabrane vesti

Ranije tokom jutra, PSŽ je proglašen za pobednika azijskog turnira, pošto je u finalu savladao Vici Gaming rezultatom 3:0, trenutno je u toku evropski okršaj između Team Liquid-a i Nigme, a nešto kasnije večeras gledaćemo i finale Južne Amerike koje će igrati ekipe No Ping i Thunder Predator.

Reč je o okršaju brazilske i peruanske ekipe, u kojoj će ova druga definitivno večeras biti veliki favorit za pobedu. Naime, Brazlici su u polufinalu već napravili veliko iznenađenje eliminisavši Furiju, pa će u ovom finalnom okršaju pokušati da naprave pravo čudo i savladaju Tander Predatore, koji su dobili šest od sedam minulih duela, uključujući i jedan protiv No Pinga pre četiri dana na manjem turniru rezultatom 2:1.

Tander Predatori su do sada od samo od turnira zaradili 79.032 dolara, dok Brazilci dosta zaostaju po ovom parametru, sa svega 16.543 dolara. Ovaj turnir igra se za nagradni fond od 120.000 dolara, koji će biti ravnomerno raspoređeni na svih šest kontinenata na kojima se takmičenje održava.

DOTA 2 – KONTINENTALNA FINALA

Sreda
PSŽ – Vici Gaming 3:0 (Azija)
15.30: Team Liquid – Nigma (Evropa)
19.30: (5,80) NoPing – Thunder Predator (1,10) (Južna Amerika)

Napomena: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara