Toni Parker (©AFP)
Toni Parker (©AFP)

Toni Parker o Mitrovićevoj smeni: Prešli smo preko mnogo toga, ali ne mogu više da ga branim

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.05.20. | 11:12

“Ništa lično“, dodaje čuveni Francuz

Zvanično obrazloženje kaže “ozbiljna kršenja pravila“. U pismu poslatom advokatu pominju se čak i preveliki broj tehničkih grešaka i poneko isključenje. Međutim, utisak je da iza odluke Asvela da smeni Zvezdana Mitrovića stoji nešto sasvim drugo. Pominjalo se da crnogorski stručnjak samo želi da dobije papire ne bi li otišao u Bajern, njegov menadžer je to demantovao, pa je jasno samo da rastanak nije bio sasvim prijateljski. Šta o svemu kaže prvi čovek kluba, legendarni Toni Parker?

Izabrane vesti

Postupak je u toku i ne mogu da zalazim u detalje. Očigledno je da rastanak nije u vezi sa rezultatima. Ali kad si u Asvelu moraš da razmišljaš i o slici koju želimo da projektujemo. Da pokažeš poštovanje, da znaš da rezultati nisu sve. Niko (Batum) i ja smo bili spremni da pređemo preko mnogo toga, jer smo pobeđivali. Ali neke granicu su pređene. O nekim stvarima smo pregovarali još pre no što je potpisao ugovor, morao je da ih poštuje, a nije“, ne baš sasvim jasan je Toni Parker u intervjuu za Ekip.

Ponavlja da ne može da sada ulazi u detalje, ali da jednom prilikom hoće. Međutim, iznenađuje ovakav obrt u stavu imajući u vidu da je u januar Toni Parker prilično glasno branio Mitrovića rekavši između ostalog da je “jedan od najboljih trenera“ i da “može da ostane u Asvelu dokle god želi“. Samo pet meseci kasnije potpuna drugačija slika?“S obzirom na poziciju na kojoj sam uvek se trudim da štitim trenera. Tako sam razmišljao i u januaru, uvek sam ga štitio. Iako sam i tada znao da imamo velike probleme. I došli smo do toga da više jednostavno nije moguće braniti ga“.

Posle uspešne saradnje dve strane idu na sud. Ni video konferencija Parkera sa članovima stručnog štaba 16. aprila nije rešila problem. Parker odbija da govori i o tome, jer kako kaže ono što se desi u svlačionici ostaje u svlačionici, ali iznosi jedan detalj koji govori o tome koliko su odnosi pokvareni.

Da, bilo je te video konferencije. Kao i sa svim drugim zaposlenima, želeli smo da objasnimo kakva je situacija u klubu u vezi sa korona virusom. Mitrović je zakasnio 45 minuta“.

Na kraju ipak...

Nije ovo lična stvar. Zvezdan i ja nemamo nikakvih problema“, rekao je Parker, dodavši i da je Asvel zbog pandemije virusa ove sezone izgubio oko 3.000.000 evra i da će budžet za sledeću svakako biti manji.


tagovi

Toni ParkerZvezdan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara