Too good (not) to be true - Zoran Savić sportski direktor Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 10:08

Crno-beli pred dogovorom sa legendarnim reprezentativcem

"Već sledeće nedelje ćemo imenovati sportskog direktora. Neću o imenu. Najvažnije je da su se klupska i negova filozofija poklopile", rekao je juče u razgovoru za Mozzart Sport predsednik Partizana Ostoja Mijailović i nesvesno otvorio licitaciju koja bi to osoba mogla da preuzme najvažniju poziciju kada je u pitanju sportski sektor jednog košarkaškog kolektiva, i to najtrofejnijeg u Srbiji.

Nije prvi čovek crno-belih želeo da otkrije ime ni na insistiranje, ali je samouverenost u njegovovom glasu otkrivala da je u pitanju neko "veliki", ko već poseduje iskustvo u tom vrlo delikatnom poslu.

Izabrane vesti

Pravili su naši klubovi uspešne rezultate van državnih granica u proteklih nekoliko decenija, Partizan je u četiri navrata stigao do Fajnal fora, a 1992. pokorio je Evropu, sa legendarnim Milenkom Savovićem na mestu sportskog direktora. Srpske ekipe su 13 puta osvajale Jadransku ligu u 18 sezona, FMP je dvaput bio u polufinalu Evrokupa, a Vršac (nekada Hemofarm) jednom. Sve bi to moglo da navede javnost da novog sportskog direktora Partizana traži u tim uspešnim sezonama, odnosno u kancelarijama tadašnjih uprava srpskih klubova.

Međutim, jedan naš čovek, Zoran Savić, bio je idejni tvorac dva uspeha klubova van srpskih granica, kada je Fortitudo iz drugog plana iznenadio celu Evropu i igrao finale Evrolige sa Makabijem (2004). Zatim je od 2005. do 2008. godine, takođe kao generalni menadžer (pozicija koja se u Srbiji često s pravom izjednačava sa ulogom sportskog direktora), postavljao osnove Barselone na putu do evropskog trona 2010. sa Ćavijem Paskvalom kome je kao 35-godišnjaku upravo Savić prvi pružio priliku da sedne na klupu kontinentalnog giganta....

Kada se čita biografija legendarnog srpskog reprezentativca, računajući i one pasuse iz impozantne igračke karijere, ovakva ideja izgleda, što bi oni sa engleskog govornog područja rekli "too good to be true". Ali, prema informacijama Mozzart Sporta, klub iz Humske je pred dogovorom sa Savićem, što bi bila još jedna potvrda reči jedne od trenerskih ikona Partizana Duška Vujoševića da "realnost nije kategorija na koju se osvrću crno-beli"...

Promocija Savića bi prema našim saznanjima trebalo da bude u utorak.


tagovi

KK PartizanZoran SavićOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara