Nikola Topić (© Star Sport)
Nikola Topić (© Star Sport)

Topićeva potraga za minutima: Prvo profi ugovor, pa Mega

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.07.23. | 15:25

Ideja je da se kali u Megi naredne sezone

Šabaz Nejpir verovatno kao prva opcija, Miloš Teodosić i Jago dos Santos biće tu da uskoče po potrebi. I već tu je jasno – prostor za razvoj Nikole Topića, najtalentovanijeg košarkaša Crvene zvezde, značajno je sužen letnjim potpisima.

Oko toga nema nikakve dileme, samo je pitanje šta bi bilo najbolje za Topićev dalji razvoj, jer je jasno da nije idealno da bude četvrti u rotaciji, a crveno-beli ga svakako planiraju kao jednog od bitnih igrača u narednim sezonama.

Izabrane vesti

Ove godine će pak, pojačanja to jasno govore, pojuriti rezultate, nema sumnje i barem četvrtfinale Evrolige, pa za Topića neće biti toliko mesta. Još jednom, to ne znači da u Zvezdi ne računaju na mladog plejmejkera zbog čega će definitivnu odluku o njegovoj sudbini i doneti tek kada on, nakon što postane punoletan 10. avgusta, potpiše prvi, profesionalni ugovor.

Ideja je da zatim bude prosleđen na pozajmicu Megi, pa da sledećeg leta ravnopravno konkuriše za plejmejkersku poziciju. Prošle sezone je bio odličan na kaljenju u OKK Beogradu, u Megi bi dobio priliku da se okuša i u kvalitetnijoj ABA ligi.

Ali prvo – profesionalni ugovor. Pa onda o ostalom. Topića ovog leta čeka i U18 Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom.


tagovi

Nikola TopićKK MegaKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara