Nikola Topić (Foto: Starsport)
Nikola Topić (Foto: Starsport)

Topiću se predviđa peto mesto na NBA draftu, mogao bi da završi u Šarlotu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 18:14

Mladi košarkaš Crvene zvezde visoko rangiran na poslednjem preseku za predstojeću NBA pijacu

ESPN sve učestalije ažurira predviđanja za predstojeći NBA draft, a odavno je poznato da se na svim spiskovima analitičara iz SAD visoko kotira i mladi košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić. Iako je trenutno povređen i prema prvim najavama neće se vraćati na teren pre februara, stručnjaci za draft Džonatan Givoni i Džeremi Vu veruju da bi 18-godišnji plejmejker iz Srbije mogao da bude izabran kao peti pik narednog leta.

Topićev uspon krenuo je zahvaljujući nastupima u dresu Mege ove sezone, ali stručnjaci iz SAD koji se bave mladim talentima i prognozama za naredni draft su pozitivno ocenili njegov povratak na Mali Kalemegdan posle 13 odličnih partija u ABA ligi, a očigledno ih ni činjenica da se Nikola povredio u večitom derbiju nije obeshrabrila kada je njegov potencijal u pitanju i to kako ga NBA klubovi u ovom trenutku vide.

Izabrane vesti

Zato su samo četiri imena pre njega na poslednjem preseku, a situacija je takva da bi Topića sa petog mesta mogli da izaberu Šarlot Hornetsi. Naravno, promena stanja na tabeli NBA lige bi mogla da promeni raspored biranja, kao i "lutrija" koja će se održati pred sam draft, ali trenutno stvari tako stoje da bi sina proslavljenog reprezentativca Milenka Topića put mogao da odvede do Severne Karoline.

Ispred mladog plejmejkera Crvene zvezde trenutno se redom nalaze Francuzi Aleks Sar (Pert Vajldketsi) i Zakari Rizaher (Burg), te i dvojica američkih koledž igrača, Kodi Vilijams sa Kolorada i Džejkobi Volter sa Bejlora. Izvesno je da će se stvari menjati kako sezona bude odmicala, a nešto jasnija slika bi mogla da se dobije kada se završi NCAA turnir, gde će pod lupom biti najveći talenti Djuka, Kentakija i USC-a.

U svakom slučaju, Nikola Topić se izvanredno kotira i kako stvari stoje prilično je izvesno da će biti jedan od najbolje rangiranih srpskih košarkaša na draftu, verovatno samo iza Darka Miličića na kojeg su pravo da drugi biraju 2003. godine iskoristili Detroit Pistonsi.

Inače, prema pisanju Adrijana Vojnarovskog, NBA draft bi ovog leta mogao da se održi u izmenjenom formatu. Naime, plan je da se razvuče na dva dana, te da prvog dana izabere prviih 30, a drugog, logično, preostalih 30 igrača.


tagovi

Nikola TopićKK Crvena zvezdaŠarlot Hornets

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara