Zek Lavin (AFP)
Zek Lavin (AFP)

Torontovo samoubistvo i herojski preokret Bulsa: Lavin ubacio 39 poena, pomogla i ćerka Demara Derozana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 03:55

Senzacionalan preokret Čikaga, u duelu Bulsa i Majamija pada odluka ko će u plej-ofu igrati protiv Milvokija

Poznat je Toronto kao rival pogodan za pravljenje preokreta, a upravo je ta boljka koštala šampiona NBA lige da zadrži šanse za plej-of. Nije Reptrosima bilo dovoljno ni 19 poena prednosti koliko su imali u trećoj četvrtiti duela sa Čikagom u svojoj Skoušabenk areni. Dozvolili su rivali da se vrati u igru, a kada se Zek Lavin razgoropadio, bilo je prekasno. Ubacila je zvezda Bulsa čak 30 poena u drugom poluvremenu i uz adekvatnu podršku čitavog tima, odvela Čikago na megdan Majamiju. Pobednik tog duela igraće u plej-ofu i to sa najboljim timom istoka, Milvokijem - 105:109.

Izuzetno uzbudljivu završnicu priredili su Reptorsi i Bulsi u Kanadi, a kada se podvuče crta, domaćina su u velikoj meri koštali katastrofalni procenti sa linije za slobodna bacanja. Izabranici Nika Nrsa pogodili su svega 18 bacanja iz 36 pokušaja. Paskal Sjakam sa 32 poena jeste bio najbolji strelac Toronta, ali poraz dobrim delom ide i na njegovu dušu. Pogodio je tek pet bacanja iz 11 pokušaja, a kada se u poslednjem minutu situacija lomila, ruka mu je posebno zadrhtala na liniji penala. Umesto da sudijski poklon u vidu očiglednog faula na zemlji okarakterisanog kao prekršaj pri šutu za tri poena, iskoristi i donese izjednačenje svom timu, Sjakam je pogodio samo prvo od tri bacanja (105:107). I nešto ranije bio je polovičan sa linije penala, dok Nikola Vučević na drugoj strani nije podlegao pritisku. Pogodio je dva penala i na 11 sekundi pre kraja odveo Bulse na nedostižnih 109:105.

Izabrane vesti

Uspavani su bili puleni Bilija Donovana u prvom poluvremenu, ubacili 47 poena, čak su sa zvukom sirene neposredno pre odlaska na veliki odmor dozvolili trojku Freda Fanflita sa centra igrališta. Zaostajali su tada 58:47, a početkom trećeg kvartala, shvativši da situacija izmiče kontroli, uspeli su da povrate pribranost, dođu do daha i krenu u misiju topljenja zaostatka. Osim Lavina koji je meč završio sa 39 poena, šest skokova i tri asistencije, još nekolicina gostujućih igrača imala je zapažene uloge. Pre svih Demar Derozan sa 23 poena i sedam skokova, odnosno Nikola Vučević sa 14 koševa i 13 uhvaćenih lopti. Važna je bila i sekvenca Aleksa Karuza jer je sredinom odlučujućeg perioda vezao pet poena, odnosno pogodio trojku za izjednačenje - 91:91. Ali to nije bilo sve od sveprisutnog Karuza. Tri puta je ukrao loptu, u tri navrata spustio rampu protivnicima i tako Bulsima dao preko potrebnu energiju.

Ono što je osim katastrofalne realizacije sa linije penala nedostajalo Reptorsima jeste doprinos igrača sa klupe. Svega osam poena postigli su rezervisti, dok su sa samo Patrik Vilijams (10) i Kobi Vajt (9) zajedničkim snagama ubacili 19 ponea. I ovaj dvojac je i te kako pomogao da Čikago postane prvi tim koji je ligaški deo završio na desetom mestu, a uspeo da upiše pobedu na plej-in turniru.

Igrali su Reptorsi pred svojim navijačima, ali prilikom svakog izvođenja penala čuli su se vrisci ćerke Demara Derozana. Očigledno je uspela da dekoncentriše domaćine koji od 1997. godine nisu imali ovako loš procenat realizacije slobodnih bacanja. Ovosezonsi prosek im je 78,4%, a večeras su bila na svega 50 posto.


NBA

Toronto - Čikago 105:109

/Sjakam 32 - Lavin 39/

Nju Orleans - Oklahoma 118:123

/Ingram 30 - Gildžs-Aleksander 32/


tagovi

Čikago BulsToronto ReptorsNBA ligaZek Lavin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara