(©FIBA)
(©FIBA)

Totalno usijanje Jaga dos Santosa! Atomski mrav iz Brazila bacio moćnu Kanadu na kolena i sve zamrsio

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.09.23. | 17:28

Zvezdin plejmejker asistencijama vratio ekipu u život, a onda u finišu sa dva vezana koša presudio jednom od glavnih favorita...

Navijači Crvene zvezde voleli su Srđana Plavšića, nademuli su mu nadimak Atomski mrav zbog stasa i načina na koji je igrao. A, neće biti iznenađenje ukoliko isti ponese i Jago do Santos. Definitivno nije najzvučnije pojačanje koje je ovog leta sletelo na Mali Kalemengdan, ali bi mogao da bude kapitalno!

Atrahovali su Brazilci kada se povredio Raul Neto, ostali su bez bitne karike, ali je zato potpunu slobodnu u napadu i mogućnost da kreira dobio novi plejmejker Crvene zvezde i to koristi na najbolji mogući način. Strašno igra Jago dos Santos na Mundobasketu, alfa je i omega južnoameričke reprezentacije i najzaslužniji čovek za opšte ludilo u grupi K. Atomski mrav iz Brazila bacio je na kolena moćnu Kanadu i sve zamrsio – 69:65.

Izabrane vesti

Silni jesu, ali nepobedivi – nisu! Imaju mane, mogu da padnu, demonstrirao je to Brazil i pred poslednje kolo sve je u izmaglici. Ništa se ne zna, kao i u grupi u kojoj je Srbija. Svi mogu dalje i svi imaju podjednake šanse. Brazil će za četvrtfinale igrati sa Letoncima, a Kanađani sa Špancima. Ko se tome nadao... Jedna izuzetno kvalitetna ekipa će kući, i to vrlo brzo.

I dok se u Kanadi sada češu po glavi, pošto im od duela sa nepredvidivom Crvenom furijom zavisi hoće li u borbu za medalje, posle svega viđenog na Malom Kalemegdanu zadovoljno trljaju ruke i jedna čekaju da se ekipi priključi pokretač brazilske selekcije. Jer, po svemu sudeći, uboli su premiju.

Nigde Jaga do Santosa nije bilo do odlučujuće četvrtine, imao je tek koju asistenciju, a onda se razgoropadio. U maniru najboljih dodavača sveta je prvo vratio u život Brazilce, da bi u završnim minutima uzeo mač u ruke i posekao ekipu punu NBA zvezda. Omogućio je južnoameričkoj ekipi da prodiše punim plućima, spajao je saigrače sa košem i u finišu dva puta otišao na ulaz.

Tada nije gledao ostatak tima, sa dva vezana koša je presudio jednom od glavnih favorita. Bio je neuhvatljiv, protutnjao je kroz odbranu i završio na obruču. Jednaput, pa zatim i drugi. Pogledom su ga ispratili čuvari. Pogađao je u odsudnim trenucima, došao do brojke od osam poena i deset asistencija. Malo je nedostajalo za dabl-dabl...

Ali, nije Brunu Kabaklu. Bio je nerešiva enigma za Kanađane, dao 19 poena i sakupio 13 skokova. Zajedno sa Zvezdinim organizatorom igre nosio je Brazilce, ali i pored odličnih partija pomenutog dua, mogla je Kanada da reši meč u svoju korist. Sve bi bilo drugačije da napad nije istekao kada je Lu Dort pogodio trojku iz ugla. Arbitri su poništili taj koš, upalile su se diode dok mu je lopta bila u rukama.

Ostao je Lu Dort na 17 poena, dok je u Kanadi ponovo najefikasniji bio Šaj Gildžus Aleksander. Prva zvezda tima ubacila je 23 poena, međutim, nije je služila dalekometna paljba. Tek dve trojke iz sedam pokušaja, nije bilo ni prepoznatljivih prodora u završnici. Spetljao se kompletan tim Kanade u tim momentima i moraće protiv Španije da traži prolaz u četvrtfinale. Sa druge strane, Brazilci sanjaju na javi.

MUNDOBASKET, DRUGA FAZA

GRUPA L

Španija - Letonija 69:74

/Ernangomez 14 - Bertans 16/

Kanada - Brazil 65:69

/Gildžus Aleksander 23 - Kaboklo 19/



tagovi

MundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Brazilakošarkaška reprezentacija KanadeJago dos Santos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara