Đoan Penjaroja (©Starsport)
Đoan Penjaroja (©Starsport)

Treći vezani poraz Baskonije kod kuće, Penjaroji se loše piše: Da li je vreme za povratak Ivanovića?

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 21:18

Đoan Penjaroja na klimavim nogama

Bilo je letos pitanje i da li će ostati na klupi, ali Baskonija je rešila da pruži još jednu šansu Đoanu Penjaroji. Ipak, već neko vreme se spekuliše da uprava kluba ozbiljno razmišlja o promeni, pa se čini da bi uskoro moglo da usledi i saopštenje iz Vitorije, pošto su Baski pretrpeli treći vezani poraz kod kuće, uprkos neverovantoj poslednjoj četvrtini Markusa Hauarda - 84:93.

Amerikanac je postigao jedan poen za poluvreme, a onda u odlučujućih 10 minuta vezao 21! Nešto što se praktično viđa samo u NBA ligi, ali i tamo retko. Uspeo je da vrati svoj tim u igru posle minusa od 18 poena u trećem kvartalu, nakon njegove trojke bilo je 83:84, ali poklekla je Baskonija u finišu i veliko je pitanje da li će španski stručnjak "preživati" još jedan poraz kod kuće.

Izabrane vesti

"Pognute glave, Baskonija je pretrpela treći vezani poraz u Fernando Buesa Areni ove sedmice što bi moglo da znači da će uskoro uslediti drastične mere od strane sportskog sektora. Ponovo smo videli dezorijentisan tim, sa velikim rupama u defanzivi - i primljenih 93 poena - bez ikoga za volanom", piše lokalni list "Notisijas de Alava".

Zato se postavlja pitanje ko bi mogao da ga nasledi? Španska Marka je nakon odluke Crvene zvezde da se rastane sa Duškom Ivanovićem sugerisala da bi crnogorski stručnjak mogao po četvrti put da se vrati u Vitoriju.

"Ivanovićeva senka lebdi nad Buesom", napisao je madridski list i pre utakmice sa timom iz Malage.

Kako bilo, bivšem treneru Burgosa i Valensije se loše piše. Prošle sezone je sve do poslednje runde njegov tim bio među osam najboljih u Evroligi, a onda je u 34. kolu ostao bez plej-ofa. Borbu u Kupu kralja i ACB ligi završio je u četvrtfinalu - oba puta bolji je bio Huventud. Sada je Baskonija pala na 4-2 u španskom prvenstvu, dok u elitnom takmičenju posle četiri kola ima samo pobedu protiv Albe i tri poraza pred svojim navijačima (Real, Bajern i Žalgiris).

Treba istaći i da je Unikahu do pobede u 6. kolu ACB lige predvodio Tajson Karter sa 23 poena. Kameron Tejlor je dodao 18 poena, dok je Dilan Osetkovski postigao 13. Dvocifren je sa 10 poena bio i naturalizovani reprezentativac Crne Gore, Kendrik Peri, koji je upisao i sedam asistencija, kao i pet skokova.

Hauarda (22 poena) su u poraženom sastavu ispratili Majk Kocar i Čima Moneke sa po 13 poena i šest uhvaćenih lopti, bivši bek Partizana Kodi Miler Mekintajer dodao je 10 poena i šest asistencija. Vanja Marinković je susret okončao sa devet poena, a interensantno je da je u odlučujućoj deonici igrao i na poziciji organizatora igre.



tagovi

BaskonijaĐoan PenjarojaDuško IvanovićVanja Marinković

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara