Džoš Hart (Foto: AFP)
Džoš Hart (Foto: AFP)

Trejd Portlanda i Njujorka: Džoš Hart u Gardenu, nova šansa za zaboravljenog Rediša

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 04:33

Bivši bek Lejkersa i Nju Orleansa nastavlja karijeru u dresu Niksa, dok se u Oregon seli nekadašnji košarkaš Atlante

Posle blokbaster trejda između Los Anđeles Lejkersa, Jute Džez i Minesota Timbervulvsa, interesantan posao obavili su Njujork Niksi i Portland Trejlblejzersi. Sastav iz Medison Skver Gardena je bio rešen da se pojača na spoljnim pozicijama, pa je na kraju uspeo da angažuje Džoša Harta u zamenu za Kema Rediša i pika prve runde, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Dobio je Tom Tibodo igrača po svom ukusu. Velikog radnika koji se pokazao kao prilično koristan na više polja. Ove sezone beleži 9,5 poena uz 50,4 odsto iz igre, što i nije tako impresivna brojka, ali šta Niksi dobijaju u njemu najbolje se vidi kroz podatak da je drugi bek u NBA po broju uhvaćenih lopti po meču - 8,2.

Izabrane vesti

Pouzdan šuter koji je shvatio da ne može da bude elitni napadač, te se posvetio odbrani i drugim segmentima igre, pojačao je spoljnu liniju ekipe iz Njujorka, dok je u drugom pravcu otišao igrač u kojeg Niksi nisu dovoljno verovali.

Rediš je u Garden stigao pre nešto više od godinu dana iz Atalnte zajedno sa Solomonom Hilom i pikom druge runde u zamenu za Kevina Noksa i pika prve runde. Vrlo brzo je ostao zakopan u Tibodoovoj rotaciji, odigrao samo 15 utakmica prošle sezone i beležio svega 6,1 poen u proseku.

U tekućoj je upisao tek 20 nastupa, uz prosek od 8,4 poena, a od trećeg decembra nije kročio na parket. Postavlja se i pitanje zašto su ga Niksi i angažovali u startu?

Kako bilo, nekoliko timova je pokazalo interesovanje za njegove usluge kada je postalo jasno da je završio sa Njujorkom, a pobedu su pored Denvera i Detroita odneli Trejlblejzersi.


tagovi

Džoš HartKem RedišPortland TrejlblejzersNjujork Niks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara