Đoan Penjaroja (©fiba.basketball)
Đoan Penjaroja (©fiba.basketball)

Trener Baskonije Penjaroja pun hvale za Partizan Mozzart Bet: Stiže nam legendaran protivnik, taktički veoma bogat

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 18:13

"Igramo protiv najuspešnijeg trenera u istoriji evropske košarke. Imaju kvalitetne igrače u spoljnoj liniji, igraju bez pravog plejmejkera i sa tri spoljna igrača sa loptom. Čeka nas utakmica na najvišem nivou", rekao je trener tima iz Vitorije pred okršaj sa crno-belima

Košarkaši Partizan Mozzart Beta u drugom kolu Evrolige gostuju u Vitoriji ekipi Baskonije. Trener španskog kluba Đoan Penjaroja je izneo utiske pred sutrašnji duel (20.30), na kojem neće moći da računa na povređenog Stivena Inoka.

Istakao je da je njegova ekipa veoma motivisana pred prvi duel kod kuće u elitnom takmičenju ove sezone.

Izabrane vesti

"Stiže nam legendaran protivnik, dugogodišnji rival i najuspešniji trener u istoriji evropske košarke. Utakmica će obilovati kvalitetnim igračima i očekujem da bude na najvišem mogućem nivou", rekao je Penjaroja u uvodu konferencije za medije.

Sastav iz Vitorije je na startu Evrolige savladao Valensiju na strani, ali je minulog vikenda pretrpeo poraz kod kuće od ekipe Tenerifa u svom domu. Penjaroja ističe da o prethodnom susretu ne razmišlja i da je posvećen svojoj ekipi, a kratko je analizirao i crno-bele.

"Timovi Željka Obradovića su taktički bogati, često menjaju stvari i ovaj tim je napravljen da tako igra. Imaju kvalitetne i važne igrače u spoljnoj liniji. Igraju bez pravog plejmejkera i sa tri spoljna sa loptom u rukama. Papapetru je pokazao da može da igra i na pozicijama četiri i pet, što samo potvrđuje njihovu svestranost".

Što se tiče kadrovske situacije, Inoka je povredio levi članak i zvanično je potvrđeno da ga čeka pauza. Iako nije navedeno, lokalni mediji ističu da će provesti van stroja od tri nedelje do mesec dana. To ukazuje da će izvesno propustiti i duel sa Crvenom zvezdom u trećem kolu (19. oktobar, 20.30).

"Moramo da se držim zajedno, a povrede da prihvatimo najnormalnije", kratko je istakao Penjaroja.

Bivši trener Burgosa i Valensije radi sa novim timom, pošto je Baskonija preko leta ostala bez ključnih igrača i podmladila ekipu.

"Gradimo identitet, način igranja i moramo da se držimo zajedno i dajemo sve od sebe kako bi napredovali. Tim mora da nastavi da raste".

Interesantno je da je danas obelodanjen i odlazak iskusnog Arturasa Milaknisa iz Vitorije. On je proveo leto sa klubom, igrao na pripremnim utakmicama, ali nije upisao zvaničan nastup i Baskonija mu se zahvalila na saradnji.



tagovi

Đoan PenjarojaPartizan Mozzart BetBaskonijaEvroligaStiven Inok

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara