(©KK Borac Mozzart)
(©KK Borac Mozzart)

Trener Borac Mozzarta posle pobede u Skoplju: Zlata vredni bodovi, kontrola skoka donela prevagu

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 12:25

“Protiv MZT-a smo igrali kao tim, čestitam momcima, sad moramo da savladamo Split materijalizujemo ovaj trijmf”, dodaje Dejan Džoli Mijatović

Krajem novembra Borac Mozzart ostvario je prvu pobedu na Jadranu, u hali kraj Morave pao je Mornar. Uhvatili su Čačani zalet, krenuli u beg sa dna i ka opstanku, a izuzetno vrednu pobedu upisali su na gostovanju MZT-u u Skoplju.

Dejan Džoli Mijatović, šef struke Čačana, posle utakmice je uputio lepe reči na račun domaćina.

Izabrane vesti

,,Pre svega želim da se zahvalim ekipi MZT – a na prelepom dočeku. Nisam bio dugi niz godina u Skoplju, još od igračkih dana. Kada se pogleda tradicija, MZT i Borac su vodili bitke još u bivšoj Jugoslaviji, pa smo mi sudbina jedni drugima. Kolega Sale Petrović izvanredno vodi ovaj tim”, izjavio je kormilar Borac Mozzarta.

Zatim se usredsredio na sam meč.

,,Za nas je ovo bio veliki izazov, jer smo znali kako je MZT odigrao u Železniku, gde je dao 100 poena, pobedio je Megu, a malo je falilo da savlada Igokeu. Tako da je jedini način da dođemo do pobede bio da odigramo tvrdu, defanzivnu utakmicu, a ne koš za koš. Uspeli smo da iskontrolišemo skok, imali smo 13 više. Doduše, imali smo mnogo izgubljenih lopti, čak 17, a sve zbog agresivnosti MZT – a. Na tim problemima moramo da radimo. Ipak, bila je ovo zlata vredna pobeda”.

Strateg Borac Mozzarta naglašava da je pred njegovim timom novi važan okršaj u sledećem kolu.

,,Nemamo puno vremena da se radujemo. Već u petak nas očekuje utakmica sa Splitom, koja će biti još važnija od ove, jer želimo da materijalizujemo pobedu u Skoplju. Na kraju, moram da čestitam momcima, jer su izgarali u odbrani. Igrali su kao tim”, završio je Dejan Mijatović.

Split u Čačak stiže u petak, kada će od 18.00 ukrstiti koplja sa Borac Mozzartom. Biće to za Čačane još jedna bitka vredna "šest" bodova i opstanka.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović



tagovi

Borac MozzartMZT SkopljeABAABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara